fredag den 16. maj 2014

Stonehenge

I dag har vi været ved Stonehenge, som ligger ca. 1 1/2 - 2 timers kørsel sydøst for London. Vi havde købt billetter til en bustur med afgang kl. 09.00 fra Cromwell Road.
Jeg har, lige så længe jeg kan huske, haft lyst til at se Stonehenge i virkeligheden. Og jeg blev ikke skuffet! Sikke et monument, der får tankerne til at løbe løbsk. Hvornår blev det bygget? Af hvem, hvordan, hvorfår og til hvad?
En del spørgsmål kan besvares: anlægget blev påbegyndt omkring 2500 BC (stenalderen) og undergik flere ændringer i århundrederne derefter.
De sværeste spørgsmål at besvare er nok hvorfår og til hvad. Der er mange, mange teorier og alt lige fra noget UFO-relateret til et kæmpeur. Men uanset hvad det er, så har det krævet en næsten umenneskelig indsats fra mange hundrede folk at bygge anlægget i en tid, hvor redskaberne var primitive og hvor hjulet end ikke var opfundet. De har ment det alvorligt de gæve stenalderfolk.
Det har været en kæmpeoplevelse at se Stonehenge med egne øjne og kommer helt sikkert på min top-ti liste over bedste oplevelser. Og, helt sikkert også på top-10 listen over smukkeste steder jeg har spist frokost!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar