torsdag den 19. juni 2014

Soveværelset er færdigt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


SÅ er vores soveværelse helt færdigt! Det har været en lang, sej proces, for værelset var nok det rum, der var i dårligst stand. Værelset er tillige husets mindste rum med et indbygget (brunt skab).
Men med nyt el, nyt loft, ny vægbeklædning, ny skunklem, filt på væggene, slibning og lakering af gulve, masser af hvid maling samt lækre accessories har gjort vores soveværelse til et pragtfuldt rum synes vi selv.
Vi valgte at bevare det indbyggede skab, da det jo er håndbygget til rummet. John har pillet det ned og sat det op igen efter at min far har malet det hvidt (med mange lag for at dække det brune).
Farvesammensætningen, og indretningen i øvrigt, i rummet er valgt ud fra det fine billede som Rasmus´ Moster Inger har malet til os i bryllupsgave. Vi har taget udgangspunkt i jordfarverne og de runde former kombineret med vores ønske om et "organisk" udtryk.
Vores seng har vi købt gennem Den Blå Avis og er af modellern "Valentine" fra Ilva. I vores tidligere hus havde vi en seng på 180cm i bredden. Det var handy, da vi havde små børn. Men i sommerhuset og mens vi sov på hhv. luftmadras og sovesofa, kunne vi kun brede os på 140 cm. Den bredde har vi valgt at forsætte med qua soveværelsets størrelse. Det går udemærket, selv om Edda fylder helt enormt.
Vores sengeborde hedder Componibili og er fra Kartell. Jeg har lagt et par orange filtskiver på toppen (købt billigt i Bilka og klippet til). Sengebordene er meget praktiske med mulighed for tre lukkede rum.
Sengetæppet og de tre forreste puder er købt hos ELLOS og de bagerste to puder er et par gamle købt i IKEA for år tilbage. I fodenden ligger der et hvidt fåreskind.
Vores sengelamper er den klassiske Ball lampe i kobberversionen. Jeg har sat et par køleskabspærer i, da de passer bedst i størrelsen. De er på 25W (lampen kan tage 30W) og giver et blødt og behageligt læselys. Loftlampen er af eget design.
På væggene har vi (selvfølgelig) hængt Ingers billede. Ved siden af det har vi hængt fem egetræsknager i forskellige størrelse ("Dots" fra Muuto). De er både dekorative og anvendelige. På én af knagerne har jeg hængt en kobberbøjle fra HAY. Faktisk har jeg også brugt en Dots-knage som greb på skunklemmen.
Højt over sengen har vi hængt en LACK-hylde fra IKEA. Her kan vi opbevare bøger og blade - og nips. Jeg har sat en Omaggiovase og en -lysestage fra Kähler, en fyrfadsstage i kobber købt i London, samt vores fine sætteri-bogstaver ("R" og "S") købt i Paris for år tilbage.
Vi havde lidt udfordringer med at finde en løsning til snavsetøjet, men endte med en fin taske fra House Doctor, der hænger bag døren.
Mit sidste køb til soveværelset er nok lidt kitsch. Jeg har nemlig købt en geviropsats gennem Den Blå Avis, som nu hænger på væggen bag døren. Ifølge sælger er det en "seks-ender" råbuk fra Tyskland. Bag på pladen kan vi læse, at den er skudt i 1995. Vi er begge vilde med den!
Ja, det er så vores soveværelse! Vi er voldsomt tilfredse med indretningen af vores værelse og føler, at vi har fået skabt det optimale soverum på de begrænsede m2 vi havde til rådighed.
Og vi føler også, at vi har fået skabt et personligt rum med attitude. For, som teksten på vores pude siger: "At the end of the day, it all comes down to attitude". 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar