tirsdag den 8. juli 2014

Lidt om søstre

Vi har jo to piger, der er meget tæt på hinanden rent aldersmæssigt. Faktisk er de det man kalder pseudotvillinger, da der er mindre end 18 måneder i mellem dem.
Jo, der er da mange og daglige konflikter mellem dem og så sandelig også er krav om millimeterdemokrati. Det er nok vores egen skyld, for vi altid har givet dem ens vilkår: samme sengetid, samme pligter osv. Maja var kun 15 måneder da Mille kom, så i hendes hukommelse har de altid været to.
Konflikter mellem søskende kender ingen alder og jeg tror ikke, at vi er hårdere ramt end andre. Desuden tror jeg på, at håndteringen af konflikter (og selvfølgelig løsning af samme) former dig som person og gør dig klar til den virkelige verden. Og, jeg vil hellere have, at vi "holder konflikterne i familien" i stedet for med andre mennesker. Jeg må sige, at vi har ingen som helst problemer med at pigerne rager uklar med andre børn.
Nej, det at være (pseudo) søstre er først og fremmest en ufattelig stor gave og vi ser det dagligt i øjeblikket, hvor vi har sommerferie. Vi er pt. i sommerhus som vi elsker. Men området er et sølvbryllupskvarter (for ikke at sige guldbryllupskvarter) og her er ingen legekammerater - så er det jo godt at være selvforsynende.
Siden vi flyttede har pigerne jo fået hvert sit værelse. Men de benytter hver en lejlighed til at sove sammen, hvilket vil sige i weekender og ferier. Og, her i sommerferien har de så at sige sovet sammen hver nat. Derhjemme i Majas træk-ud-seng, her i sommerhuset deler de underkøjen.
Jeg bliver helt varm om hjertet, når jeg kigger derover.
Jo, en søster er en KÆMPEgave. Jeg véd det, da jeg selv er begavet med ikke mindre end to vidunderlige søstre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar