mandag den 15. september 2014

Camp Nou og FC Barcelona

80.189 tilskuere til en almindelig liga kamp en lørdag eftermiddag mellem hjemmeholdet FC Barcelona og Athletic Club Bilbao på Camp Nou var en stor oplevelse.
Vi havde købt billetterne hjemmefra og udvalget af pladser var ret begrænset, med mindre vi ville bruge tusindvis af kroner på et par siddepladser. Sus fandt dog to gode pladser til os, som var til at betale.
Vi gik fra hotellet og ud til stadionet, som pludseligt tårnede sig op som et moderne Colosseum i beton.
Mængden af fans voksede og voksede men det var helt ukompliceret at finde ind på stadion og hen til vores rette plads.
Vi var i god tid og det første store bifald kom, da spillerne løb ind på banen til opvarmning ca en halv time før startfløjtet.
Jeg hentede straks et par øl til os. De viste sig dog at være alkoholfrie, men al væske var kærkomment denne varme sensommerdag med temperaturer på knap 30 graders C.
I Barcelona er det i øvrigt ikke tilladt at drikke alkohol på gaden og åbenbart heller ikke på et fodboldstadion.
Andet bifald kom da spillerne kom på banen lige før kampstart. Modstanderholdet fik også et stort bifald med på vejen. God stil!
Messi var med fra start og niveauet var tårnhøjt fra alle spillere. Der var et pænt stykke ned til niveauet vi normalt ser på Hvidovre stadion. Selv landsholdets indsats i parken i sidste søndag var noget mere afslappet.
FC Barcelona var klart de bedst spillende og udfordringen lå i at få kæmpet sig igennem et defensivt modstanderhold, der lignede nogle som var tilfreds med et uafgjort resultat. Athletic Club holdt også stand til midt i anden halvleg. Stadion eksploderede dog for blot at opdage at målet var annulleret for offside. Dommeren var i øvrigt et par gange frisk nok til at dømme imod menneskemængdens klarsyn, og jeg har aldrig oplevet noget lignede...en øredøvende larm med skrigen og piften ramte dommeren. Nok til at jeg ville løbe hele vejen hjem, hvis det var mig der var manden i sort.
Et målløst opgør nærmede sig, men så tog Messi sagen i egen hånd og serverede bolden for fødderne af Neymar, som i det 79. minut scorede til 1-0. En forløsende jubel brød ud.
5 minutter senere gentog det samme sig igen, og Neymar scorede på Messis geniale oplæg for anden gang. Begge mål var i den ende af stadion hvor vi havde plads, så vi fik det hele med.
Efter kampen gik vi hjem til hotellet en stor oplevelse rigere.
Helt klart anbefalingsværdigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar