tirsdag den 30. september 2014

Hæklet tæppe til soveværelset

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så blev jeg endelig, endelig færdig med mit store hækleprojekt: et slumretæppe til soveværelset, hvor jeg har manglet det perfekte tæppe til en god lur i ny og næ.
Projektet har taget godt tre måneder og jeg har hæklet alle mulige og umulige steder:
Jeg har selvfølgelig hæklet både hjemme og i sommerhuset. Jeg har hæklet til glade børnestemmer i Valbyparken, jeg har indhæklet en bogorm fra Hvidovre Hovedbibliotek, sand fra Liseleje og godt vejr fra en dag ved Isefjorden. Tæppet rummer glade hyl fra Tivoli og leg fra en dag i Lindevangsparken. Der er hæklet mange kilometer ind i tæppet fra de danske motorveje samt fra en skøn sommerferie på Langeland.
Der er også indhæklet mange kattehår og gode familiestunder, ikke mindst fra farmor Gurlis 90 års fødselsdag i Hjerting.
Kort sagt, hver eneste lap indeholder glæde og gode minder og det er ikke værst at svøbe sig i.
Lidt om det tekniske: jeg har hæklet 154 identiske lapper og hver lap har taget ca. 1/2 time. Dertil kommer hæftning af ender, sammenhækling af lapperne (11x14) og hækling af en kant rundt om hele tæppet.
Jeg har regnet ud, at det alt i alt nok har taget mig ca. 92 timer at fremstille tæppet. Intet under at håndarbejde er så dyrt (for tænk hvis man skulle have 100 kr i timen!).
Garnet (Blackhill Cottonwool) har til gengæld kun kostet under 300 kr. Et lækkert, lækkert garn fra Garnudsalg.dk.
Jeg er meget tilfreds med mit fine tæppe og håber, at det kan varme søvnige sjæle i mange år fremover.

Model: "Paeonia" af Rachel Søgaard
Opskrift: . Gratis opskrift findes HER.
Størrelse: ca. 130 x 170 (11x14 lapper)
Garn: Blackhill Cottonwool i farven "Flødeskum". Begge fra Garnudsalg.
Tips: Hæft ender undervejs (jeg hæftede ender hver gang jeg havde hæklet ti lapper). Vær omhyggelig med at lave sammenhæklingen elastisk.

1 kommentar:

  1. Hej Sus
    Dit smukke tæppe i Blackhills cottonwool, hvor store er hver firkant?
    Hilsen
    Lisa

    SvarSlet