mandag den 15. september 2014

La Sagrada Familia

I lørdags var planen, at vi skulle besøge La Sagrada Familia. Vi tog tidligt derud (var der ca. kl. 09.30) og der var allerede laaang kø. En af de ansatte oplyste, at det ville tage mindst en time at komme frem til billetlugen, hvor alle billetter indtil kl. 12 forøvrigt allerede var udsolgt. Han anbefalede os i stedet at købe billetter online. Det gjorde vi straks fra Rasmus' smartphone og vi fik uden problemer billetter til næste dag kl. 09.15, så vi forlod køen og gik i stedet på shopping
Vi kom tilbage til katedralen dagen efter og gik lige ind efter at de scannede vores billetter på telefonen (altså, intet behov for udprintede billetter her!). OBS: Dette er et megatip vedr. La Familia Sagrada - køb billetter hjemmefra!
La Familia Sagrada er Barcelonas (hvis ikke Spaniens) seværdighed nr 1 med mange mange tusinde besøgende hvert år.
Kirken er noget helt speciel, som kan være svært at beskrive. Den er Antoni Gaudis ufuldendte mesterværk, som opslugte hans arbejdsliv i mere end 40 år. Kirken er stadig ikke færdig og bliver det heller ikke foreløbig. Kirken er tilegnet Den Hellige Familie (La Sagrada Familia) - altså Josef, Maria og Jesusbarnet, men også hele begrebet Familie, hvilket der også propaganderes for inde i kirken (vi er jo i et katolsk land).
Grundstenen til byggeriet blev lagt i 1882, i 1884 overtog Gaudi projektet og arbejdede på det til sin død i 1926. Om den ekstremt langsomme proces skulle Gaudi efter sigende have spøgt: "Min klient har ikke travlt".
Kirken, som blev indviet af Paven i 2010, er et overflødighedshorn af detaljer. De bærende søjler inde i kirken er udformet som træstammer og alt har i det hele taget et organisk udtryk. Gaudi brød sig efter sigende ikke om rette linier, da disse ikke findes i naturen.
Det er umuligt at fordybe sig i alle detaljerne, så vi købte en bog om kirken med hjem.
Jeg må tilslutte mig, at et besøg i kirken er et must, hvis man er i Barcelona. Der findes ganske klart ingen pendant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar