mandag den 6. oktober 2014

Geocaching

 
 
 

Vi har fået en ny hobby i familien: Geocaching. Geocaching er kort fortalt en slags avanceret skattejagt, som foregår over hele verden med mere end 2.500.000 skjulte skatte.
Jeg er i løbet af de sidste par år stødt på begrebet geocaching flere gange, og derfor var jeg straks klar over, hvad det var Maja uforvarende havde fundet en sommerdag ved Vellerup Vig sidste år. Her fandt hun nemlig en plasticæske gemt under en trappe ved et ishus. Æsken indeholdt en logbog samt nogle småting (såkaldte souvenirs). Så vidt jeg husker, var der også en infoseddel om geocaching.
Vi noterede vores navn og dato i logbogen samt en lille beskrivelse af, at vi fandt geocachen ved et tilfælde.

Siden da har jeg flere gange tænkt, at det kunne være en sjov familieinteresse for os, men det er gået i glemmebogen igen. Så, for et par måneder siden, havde min far downloadet en geocacheapp og var gået på jagt med pigerne. Det var en stor succes, så fik jeg også downloadet app´en og tøserne og jeg gik på skattejagt både hjemme og i sommerhusområdet. Det var megasjovt og man bliver grebet af det. Bare lige én cache til…
På app´en kan du se hvilke geocaches der findes i nærområdet og du kan derefter navigere dig derhen via app´en. Du kan også læse en beskrivelse af den pågældende cache (sværhedsgrad, størrelse, terræn mv.), læse andres logs, og af og til kan du være heldig, at der er en kryptisk ledetråd om cachens placering.

Der går hurtigt sport i det det, og både pigerne og os voksne synes, at det er rigtig sjovt. Man bliver mindre og mindre bevidst om, at forbipasserende kigger mærkeligt på én når man søger efter caches. Faktisk kalder man ”ikke-geocachers” for ”Geo-mugglere” (Mugglere er et udtryk fra Harry Potters univers som betegner ”ikke-magiske personer”).
En aften da Maja og jeg stod med hovedet i en busk ved Hvidovre Vandtårn, kom der en mand med en lille hund forbi. Maja bemærkede, at han kiggede en del efter os og så sagde hun ”han er nok en af de der geo-mugglere”.

Jeg fik hurtigt lyst til at lave vores egen cache. Så jeg læste en del om det og har så i ugens løb fabrikeret en cache. Cachen består af en vandtæt placticbøtte, en hjemmelavet logbog, en lille blyant, en officiel infoseddel om geocaching, et First Finder Certificate (til den første finder af cachen) samt nogle souvenirs (fem små trolde som Mille rodede frem fra gemmerne). Souvenirs´ne er beregnet til, at man som finder må tage en souvenir med sig mod at lægge en ny ting. Ikke alle caches indeholder souvenirs, da nogle caches er meget små.

Vi havde besluttet at cachen skulle placeres i vores sommerhusområde, da der ikke var ret mange i forvejen. Vi rekognoscerede området fredag og udlagde derefter cachen søndag på et velegnet og smukt sted. Proceduren er, at man tager gps-koordinaterne på stedet og derefter sender man disse samt alle mulige ”lovpligtige” oplysninger ind til godkendelse hos geocaching.com, som er den officielle globale geocacheside.
Vores cache blev heldigvis lynhurtigt godkendt efter et par timer og blev derefter offentliggjort. Inden der var gået en time, havde de første to geocachere fundet den og skrevet i den online log! De havde simpelthen fået en mail fra geocaching.com om, at der nu var en ny cache i deres område. Så gik det ellers over stok og sten med lommelygter og hele pivtøjet. Den ene havde tilmed smidt sine varer på en indkøbstur for at komme af sted til vores cache (der er prestige i at være First To Find (FTF)). Samme mand styrtede desuden over nogle træstammer tæt på cachen – men han blev da heldigvis belønnet med at være First to Find. På vej tilbage til bilen mødte han faktisk en anden geocacher på vej derud!

Vi kunne læse os til det hele på app´en i realtime hjemme i sofaen. Vi morede os kostelig og var ikke så lidt overraskede over interessen for vores cache. Vi havde måske forventet, at folk ville lede efter den efter 14 dage og ikke efter 30 minutter!
Vi har sørme fået mere blod på tanden både som Cache Finders og Cache Owner.
Er du blevet nysgerrig kan du læse mere om geocaching HER.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar