tirsdag den 14. oktober 2014

Som i de gamle dage...

Her til aften legede vi noget som ungerne havde glædet sig helt vildt til: vi skulle have en aften som i "gamle dage". De havde taget gammeldags tøj" på som de sagde. Jeg nænnede ikke at fortælle dem, at Burberry-tern, Elasthan og "Made in China" vist ikke kan kaldes gammeldags. Men det er jo tanken der tæller...
Hvordan Søren vi egentlig kom på det, kan jeg simpelthen ikke huske i skrivende stund. Men aftalen var, at vi i et par timer mandag aften i sommerhuset, udelukkende måtte bruge levende lys og slukke for alt elektronik (altså, køleskabet lod vi køre. Vi kaldte det dog Svaleskabet...) og finde på offline underholdning.
Nå, men uden elektrisk lys, bliver der edderskraldeme mørkt i Vellerup Sommerby, selv med alle lysestager i brug. Vi krøb sammen ved spisebordet og fandt et Yatzy-spil frem. Måske ikke det mest gammeldags spil, men hey både terninger og skriveartikler har flere tusind år på bagen så...
Det at spille sammen afslører forøvrigt mange ting om familien. Hvor Mille og jeg er temmelig ligeglad med om vi vinder eller taber, er Maja og Rasmus stik modsatte. Da Maja fik Yatzy dansede hun bogstaveligt talt en glædesdans på stuegulvet. Og da Rasmus surmulende måtte erkende, at han ikke fik bonus, var hun meget forstående og medfølende og gav han et trøstekys. Takes one to know one.
Efter Yatzy, som Maja overlegent vandt (Gudskelov!), legede vi ordlegene "Plukker frugt med en brugt frugtplukker", "Stakit, Stafet, Kasket" og "Bispens Gips Gebis" til stor morskab for os alle. Vi sluttede aftenen med at vælte om i sofaen hvor vi fortalte "Alle børnene-vittigheder". Ungerne prøvede også at lave deres egne Alle Børnene-vittigheder, men de fattede ikke helt konceptet. De opfandt dog navne som Dolla og Fuster. Ikke at det rimede på noget alligevel.
Især mine vittigheder vakte begejstring: "Alle børnene havde en god dag i ZOO. Undtagen Mille, hun blev spist af en krokodille". Eller "Alle børnene drak sodavand. Undtagen Maja, hun drak bajer". Badabing!!!
Megasjov aften altså. Hold op, hvor vi grinede alle fire. Tankevækkende egentlig.
Da unger var eskorteret i seng i skæret fra lanternerne, fyrede vi op for elektronikken og nød resten af aftenen med en Irish Coffee og et afsnit af Homeland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar