tirsdag den 4. november 2014

Kongeegen i efterårsfarver

I weekenden var vi endnu en tur til Kongeegen i Jægerspris Nordskov. Vi har et mål om at tage der ud én gang hver årstid. Nu har vi vinget efteråret af, og mangler nu kun foråret.
Vi havde min mor med i sommerhuset denne weekend og vi startede lørdagen på Skibby Genbrugsplads. Ingen deciderede kup denne gang, men masser af småting og dingenoter.
Derefter kørte vi til Skoven Kirke, hvor vi parkerede og gik derefter ud i Nordskoven. Der er ca. 4 km ud til Kongeegen og selvfølgelig det samme tilbage igen.
Vi gjorde holdt i en hytte grundlagt af Frederik VII, hvor vi spiste frokost.
Nordskoven er helt fantastisk smuk, ja næsten eventyrlig på denne årstid.
På vej ud til Kongeegen, kom vi forbi Storkeegen, hvor vi ledte længe efter en Geocache. Til sidst fandt vi den, men det kostede også blod, sved og flåtbid!
Til sidst nåede vi til turens destination: Kongeegen. Min mor udbrød: "Jeg troede, at den var meget større!" Og det har den jo også været i fordums tid. Man mener, at den har haft en omkreds på 14 meter i sine velmagtsdage. Nu er den mere eller mindre kun en skygge af sig selv. Men alderen kan ingen tage fra Kongeegen og det er lige fascinerende at tænke på ved hvert møde med den oldgamle majestæt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar