onsdag den 5. november 2014

Solsystemet

 
Så blev jeg endelig færdig med solsystemet, som vi påbegyndte på Brorfelde Observatorium i efterårsferien. Planeterne har sådan set været færdige længe, men udfordringen har været at finde en passende ring at montere planeterne på.
Den fandt jeg så i lørdags på Skibby Genbrugsplads. Det er den øverste ring af sådan en tredelt trådkurv af metal som min mor havde hængende i køkkenet i mange, mange år. Da Rasmus så den liggende i kurven tænkte han, at nu var jeg gået for vidt i retrotanken og var lige ved at lægge den tilbage.
Men jeg fik den altså med hjem og klippede ringen fri. Her monterede jeg så alle planeterne med fiskesnøre. Vi har forsøgt at lave planeterne i nogenlunde (visuel) størrelsesforhold og jeg har desuden monteret dem i rigtig rækkefølge i forhold til afstand fra solen
Jeg har også tilføjet månen til Jorden.
Jeg er blevet umanerlig godt tilfreds med resultatet som nu hænger og pynter i annekset i sommerhuset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar