lørdag den 3. januar 2015

Årets første tur til Skibby Genbrugsplads

Vi er listet en tur i sommerhus her sidst i juleferien. Vi kom i går og tager hjem igen i morgen. Her er dejligt som altid og vi passer på ikke at lave for meget. Rasmus læser blade og surfer biler, pigerne spiller Minecraft og jeg hækler løs.
Vi har dog naturligvis været en tur på Skibby Genbrugsplads her til formiddag. Her købte vi en del faktisk. Vores totale indkøb beløb sig da også til hele 100 kr denne gang. Udover bøger og skrammel til ungerne, fandt vi et Bob-spil. Og, da vi er optaget af Bob-spil i øjeblikket (Rasmus' det gamle fra Slagelse står pt. hjemme i udestuen) røg det selvfølgelig i kurven. Det er et gammel Brio Bob-spil med fire køer og 42 brikker og mon ikke vi nok skal få glæde af det?
Jeg faldt også over et par karakteristiske røde sodavandskasser fra sodavandsfabrikken FREM, som ligger i Ribe, hvor jeg jo stammer fra. Sodavandsfabrikken ligger lige ved siden af min gamle skole Vittenbergskolen, hvor jeg dog kun nåede at gå i et halvt år inden vi flyttede til Sjælland i februar 1982. Jeg husker, at en FREM-sodavand i min barndom var billigere end flaskepanten.
De har desuden et sjovt slogan: "Alle paa stribe drikker FREM fra Ribe".
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal bruge dem til, men de kan formentlig bruges i vores viktualierum.
Den røde hjerte-kagedåse mindes jeg også fra min barndom og derfor snuppede jeg den. Den skal nok komme i brug.
Den grønne saks? Ja, af en eller anden årsag har jeg svært ved at lade gode sakse ligge og jeg har efterhånden købt en del. Den grønne saks udmærker sig ved at være en god, gedigen skolesaks med lineal på det ene sakseblad. Desuden er den afrundet hvilket gør, at jeg uden problemer kan tage den gennem Security i lufthavnen. Jeg har nemlig altid et hækletøj med når jeg skal flyve.
Men ellers bestod dagens indkøb faktisk mest af glasvarer. Vi har længe været på udkig efter to udendørs glaslamper til vores hus. Efter sigende er det netop sådanne lamper der oprindeligt sad på 50'er villaer som vores. Så nu skal de bare monteres.
Vi købte også en del shotsglas og et par små glasskåle til fisk.
Dagens helt store scoop må siges at være 15 Aino Aalto drikkeglas fra Iittala. Du kender måske glasset, det er en Iittala-klassiker designet af Aino Aalto i 1932. Oprindeligt hed glasset "Bölgeblick" og var inspireret af de ringe i vandet der opstår når man kaster en sten i vandet.
Glassene produceres stadig den dag i dag og hedder nu blot "Aino Aalto".
Jeg har altid været vild med disse glas og har faktisk seks grønne glas (22 cl.) i sommerhuset.
Ud af de 15 glas fra Skibby Genbrugsplads er 11 klare og fire grå og de er alle i den store størrelse (33 cl.).
Nøjagtig de samme glas kan købes i bl.a. Illums Bolighus fra nye til 79,95 kr. stk.
Joh, det var et godt køb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar