fredag den 30. januar 2015

Bøvertun

Så er jeg endelig gået i gang med et større håndarbejdsprojekt! Jeg har i en lang periode, dels slet ikke nørklet, dels kun haft småprojekter, men savnede egentlig noget lidt mere udfordrende. Jeg har desuden været lidt nærig, for det kræver altså et roligt tryk med pegefingeren for at kunne bestille garn for 744 kr.
Men nu har jeg altså gjort det og er straks gået i gang. Jeg købte for noget tid siden bogen "Kofteboken" som blev til efter en decideret koftebølge i Norge, som jeg fulgte på de sociale medier. Bogen indeholder opskrifter på mange skønne, norske kofte, som jeg har en forkærlighed for.
Jeg skal strikke modellen "Bøvertun", som ses på forsiden af bogen på øverste billede. Jeg valgte, efter at have nærstuderet et garn-farvekort, at strikke den netop i de farver som i bogen: blækblå og naturhvid. Jeg havde lovet mig selv ikke at strikke i sort eller grå denne gang. Jeg overvejede også en grøn farve, men jeg har jo strikket den islandske cardigan Öld i grøn. Så det blev blå denne gang. Garnet er Sandnes Mini Alpakka, som er et utroligt blødt og let garn fremstillet af 100 % alpakauld. Til orientering kan det oplyses, at en alpaka er et sydamerikansk kameldyr, der mest af alt ligner en lama. Ulden er ca. 20% varmere end almindelig uld og er samtidig meget mere blødt og let. Men også noget dyrere. Men altså, jeg skal arbejde på denne her kofte (Note to self: som jeg startede på tirsdag d. 27/1-2015) i månedsvis, så jeg valgt originalgarnet til denne opskrift.
Jeg stikker på pind tre, så det går kun langsomt fremad. Det gør dog ikke noget, for mig er strikning Mindfulness på pinde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar