mandag den 12. januar 2015

Tagvindue - for og imod


Vi har et tagvindue i vores soveværelse. Det har vi aldrig haft før, og der kræver en del tilvænning. Hold fast hvor det larmer når det regner kraftigt. Så vågner vi altså. Og tænk så når det hagler!
Men en stor fordel er, at vi kan ligge i sengen og se stjernehimlen. Som i aften, hvor planeten Jupiter står lige over os. Den lyser meget kraftigt og er umiskendeligt en planet. Jeg ved, at det er Jupiter via min Skyview-app.
Jeg har forsøgt at tage et billede af Jupiter med min telefon, mens jeg ligger i min seng. Ikke et imponerende billede, men planeten kan faktisk anes.
Jeg kiggede egentlig efter kometen Lovejoy, som skulle være synlig med det blotte øje her i januar. Faktisk burde den også befinde sig lige over vores vindue, nemlig i nærheden af stjernebillederne Orion og Tyren.
Jeg kunne nu ikke få øje på den, sikkert pga. "bylyset". Måske har vi mere held med os når vi skal på landet i weekenden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar