søndag den 15. februar 2015

Dan er død

Vi er i fuldstændig chok og rystede i vores grundvold. Gårsdagens og nattens hændelser, med drabet af to civile samt adskillige sårede politifolk, har sneget sig helt ind under huden på os. Den 37 årige mand der blev skudt foran synagogen i Krystalgade, var vores nabo gennem 10 år. Dan.
Vi fatter det ikke. Dan er død. Tårnhøje, bomstærke, men blide og rare Dan, som vi har haft mange snakke med over hækken, på gaden og i S-toget på vej til arbejde.
Dan var jævnaldrende med os. Han var uddannet cand.polit, men havde svært ved at få fodfæste på et fagrelevant arbejdsmarked, ligesom mig sagde arkæologen. Det havde vi en del samtaler om.
Rasmus frygtede allerede morges, at det kunne være Dan, da han vidste at Dan af og til arbejdede som vagt og havde tilknytning til synagogen.
Da navnet så blev offentliggjort for et par timer siden, brød vi sammen i tårer. Vi gik derefter spontant hjem til hans forældre for at støtte og stå sammen. Jeg tror, at det er det vi alle må gøre for at bekæmpe fanatiske galninge, organiserede eller ej. AT STÅ SAMMEN - side ved side uagtet trosretning, hudfarve og politisk standpunkt.
Som Dans far sagde: "Vi skal være her alle sammen - det her er ikke vejen frem".
עליו השלום

Ingen kommentarer:

Send en kommentar