onsdag den 11. februar 2015

Ellevine Kirstine Rahr 1930-2015

Natten til Lørdag d. 31. Januar 2015 døde min mormor. Hun sov stille ind i sengen på det plejehjem, hvor hun har boet de sidste par år pga. af en fremskredne demens.
På mange måder havde vi allerede mistet hende for længe siden, da hun ikke kunne kende os mere. Desuden var hun stort set aldrig vågen og krævede fuld pleje til alt.
Så, hvor trist det selvfølgelig altid er at miste et familiemedlem, var det det fint nok at hun fik fred.
Begravelse fandt sted fra Seem Kirke, hvor hun blev begravet ved siden af min morfar, som hun var gift med i henved 60 år. Min morfar døde i 2011.
Efter begravelsen tog vi på Weiss Stue i Ribe og drak kaffe. Efter kaffen kørte hele familien tilbage til kirken, hvor vi så de mange fine blomster, som var kommet fra nær og fjern til Ellevine.
Vi kørte derefter et smut til Varminglund, hvor mine bedsteforældre boede hele deres voksenliv. Nu er der bygget et nyt hus på grunden, men det gamle hønsehus står stadig tilbage. Det samme gør alle barndommens ferieminder.
På vej tilbage til Ribe fik vi øje på en flok stære på den flotte aftenhimmel. De fløj i den velkendte "Sort Sol" formation og det kunne vi kjøbenhavnere ikke stå for, så vi kørte nærmere. Det er forøvrigt meget tidligt på året for Sort Sol. Det var simpelthen SÅ flot et syn. Små flokke af stære sluttede sig konstant til den stadigt voksende store flok, indtil de pludseligt alle slog ned i en gruppe nåletræer. Showet var slut og vi kørte til Hotel Backhaus i Ribe, hvor familien ventede. Her spiste vi aftensmad og hyggede os sammen.
Det giver mig en enorm slægtsfølelse at være sammen med familien ved disse ellers triste lejligheder. Familie er vigtig og vi fik sammen sagt farvel til Ellevine på en fin måde.

Vi fik taget en video af vores Sort Sol oplevelse, som du kan se her:

http://youtu.be/uAxz587lSmc

Ingen kommentarer:

Send en kommentar