tirsdag den 31. marts 2015

Dublin - dag 02. Dark Hedges og Carrick-a-Rede

I dag har vi været på heldagsudflugt til Nordirland. Væggeuret ringede kl 06.00 og efter en hurtig morgenmad på værelset gik vi mod centrum, hvor vi blev hentet af vores bus.
Vi kørte ud af Dublin og nordpå. Den første seværdighed var ved de såkaldte Dark Hedges, som er en flere hundrede år gammel allé af bøgetræer. Alléen blev plantet af Familien Stuart i det 18. århundrede som en smuk ankomst til deres bolig. Dark Hedges er nu en af Nordirlands mest besøgte attraktioner, måske fordi de er med i den populære serie Game of Thrones (som vores egen Nicolaj Coster-Waldau jo brillierer i)
Næste stop var på den utroligt smukke nordkyst ved Carrick-a-Rede. Carrick-a-Rede er en 18 meter lang hængebro, der forbinder fastlandet med et klippeskær mere end 20 meter oppe. Broen blev brugt af fiskere gennem mere end 150 år for at fange laks fra skæret. I dag er det udelukkende en turistattraktion. I dag blæste det helt utroligt meget, så broen var "uheldigvis" lukket (pyh, siger hende med højdeskræk).
Én af os ofrede forøvrigt en hjemmestrikket hue til Atlanterhavet. Den fløj simpelthen ud af lommen og, citat: "af helvede til".
Ja, vinden var endog meget kraftig og de kneb til tider med at stå fast. Men vi kæmpede os tilbage til bussen med strithår og røde kinder beriget med en smuk og voldsom naturoplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar