torsdag den 2. april 2015

Dublin dag 04. Dublin Castle, Christ Church og shoppingEfter Trinity College fandt vi sørme Dublin Castle. Jeg tror at grunden til at vi ikke kunne finde det forleden var, at vores forventerne var nogle andre. Vi troede nok at slottet ville ældre af udseende end det egentlig var. Kun ét tårn, The Record Tower, er bevaret fra den middelalderlige borg. Dublin Castle bliver i dag benyttet til  officielle arrangementer mv.
Vi tog en tur med Sightseeing Bus, som vi forøvrigt også gjorde dagen forinden. Denne gang dog en anden rute, nemlig ud omkring havneområdet langs floden. En stor del af området er undervikling, resten burde være det. Akkurat ligesom i København.
Så blev det tid til endnu et kirkebesøg. Nemlig Christ Church Cathedral fra slutningen af 1100tallet. Kirken har, lige som St. Patrick's, et meget smukt gulv. Kirken har desuden en usædvanlig stor krypt, der kan dateres tilbage til den første kirke på stedet, som forøvrigt blev bygget af vikinger. I krypten er der, udover guld og gamle gravsten, udstillet flere af de originale kostumer fra "The Tudors". En del af kirkescenerne fra denne serie er nemlig indspillet i Christ Church Cathedral. Som kuriosum er der tillige udstillet en mumificeret kat og rotte. De blev fundet i 1860'erne inde i en orgelpibe, hvor de formentlig sad fast i en omgang katten efter musen. Gad vide om orglet ikke gav en mis-lyd fra sig dengang (ha ha). Vi havde egentlig endnu en kirke på programmet, men den blev droppet til fordel for shopping. Vi gik tilbage til det smukke shoppingcenter ved St. Stephens Green i "vores eget" område. Vi købte nu ikke det store, vi synes ærligt talt at der var flest rallerbutikker.
Vi gik tilbage til hotellet for at hvile og blev hurtigt enige om, at vi ikke orkede at gå ud at spise den aften. Fire intensive dage var begyndt at kunne mærkes. Vi slæbte os dog ud for at hente mad og tilbragte derefter en hyggelig aften på hotellet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar