lørdag den 23. maj 2015

Bryllupsdag i Byen

Ja, vi havde jo taget en fridag i anledning af vores bryllupsdag i torsdags.
Vi låste hoveddøren kl. ca. 09.15, tog med S-tog og bus og kl. 09.50 sad vi på Folketingets tilhørerpladser på Christiansborg. Dét synes jeg godt nok er hurtigt.
Vi overværede et halvfyldt Folketing i aktion med den ene afstemning efter den anden om diverse forslag.
Jeg må sige, at jeg er overrasket over den generelle mangel på opmærksomhed fra Folketingssalen. Der var et rend uden lige, der var en ubrudt summen af folkevalgte der sludrede sammen og ikke mindst var der fuld aktivitet på diverse elektroniske devices. Vi kunne se det hele fra tilhørerpladserne. Der blev sms'et, tjekket Facebook, taget billeder mv. Det mest grelle vi så, var dog to partifæller, der i stiltiende accept spillede CandyCrush på deres iPads. Jeg blev sgu forarget og flov faktisk! For på tilhørerpladserne sad der også skoleklasser og udenlandske turister.
Hrmpp!
Efter en times tid listede vi af og købte os noget frokost som vi spiste på en bænk ved Holmens Kirke. Herfra tog vi en Kanalrundfartstur - en af vores yndlingsbeskæftigelser i København. Det er altid en smuk tur.
Vi stod atter af ved Holmens Kirke og gik en tur i Det Kongelige Biblioteks Have. Det er en utrolig smuk, lille park og en grøn oase for alle i storbyen. Det har ikke altid været en park, men faktisk en havn. Ja sgu! Havnen blev anlagt af Christian IV og blev kaldt Tøjhushavnen. Man kan stadig se fortøjringsringe i murværket (den hvide mur op i mod udgangen til Christiansborg). En morsom og skjult detalje.
Vi tog derefter op i Tårnet på Christiansborg, hvor jeg havde bestilt bord til to i Restaurant Bojesen. Vi bestilte kaffe og lagkage. Da vi fik set os om, så vi at der sad mange politikere og spiste frokost. Bl.a. Lars Lykke Rasmussen, som sad sammen med de to P3-værter fra programmet Pressen.
Efter restaurantbesøget, tog vi en etage højere op og nød udsigten over København. Vi kunne bla. se hjem og se helt til Turning Torso i Malmø. Her stod Pia Kjærsgaard, også i selskab med en journalist, og kiggede ud på riget.
Derefter gik turen nedad, ja faktisk helt ned under Christiansborg, hvor man kan se ruiner fra det nuværende Christiansborgs fire forgængere:
Biskop Absalons borg fra 1167-1369, København Slot fra ca. 1370-1732, det første Christianborg fra 1740 til 1794 hvor det brændte ned og det andet Christiansborg fra 1828 til 1884, hvor det desværre også brændte ned til grunden. Grundstenen til det nuværende Christiansborg blev nedlagt i 1907 af Frederik d. 8.
Efter en god dag på Slotsholmen tog vi bus og tog hjem igen. Denne gang brugte vi hele 28 minutter på transport før vi stod foran vores hoveddør.
Vi har talt om at holde fri sammen hvert år på vores bryllupsdag hvis det kan lade sig gøre. Det er faktisk den bedste gave vi kan give hinanden tror jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar