fredag den 19. juni 2015

Valgflæsk med eftersmag

I går holdt vi valgaften hos min Far i Nyhavn. Han havde lavet lækker valgflæsk til os og jeg havde købt en jordbærtærte til dessert (ja, gu er det symbolsk!).
I dag har jeg det som om jeg har fået en mavepuster, hvilket jeg vel også har, idet mit ønske til den kommende statsminister og regering ikke gik i opfyldelse.
Med fare for at træde nogle af bloggens læsere over tæerne, så må jeg sige, at jeg simpelthen ikke fatter, at DF er nu er vort lands andet største parti. Jeg fatter det ganske enkelt ikke!
Rasmus siger, at jeg må respektere det, men det kan jeg, for at bruge en kollegas ord, simpelthen ikke finde respekt for i mit sind. Jeg kan blive nødt til at acceptere det. Men det er noget andet.
I det hele taget er valget i går en meget underlig størrelse: Danmarks så absolut største parti har mistet statsministertaburetten, landets andet største parti vil ikke have den (siger de!) og først blandt tredjepladsen skal statsministeren findes.
Hvis ikke miraklet sker, får Danmark altså nu, på den ene eller anden måde, en DF styret regering.
Jeg får kuldegysninger over, hvad det kommer til at betyde for Danmarks rolle i at hjælpe og beskytte arme og stakkels mennersker, der flygter fra krig og rædsler. Rædsler, som vi slet ikke kan forstå i vores trygge, lille land, hvor en af vores største bekymringer går på, om det mon bliver en varm og solrig sommer.
Jeg græmmes!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar