onsdag den 22. juli 2015

Gråsten Ringridning

I flere år har vi talt om at opleve ringridning, som er en stor ting i Sønderjylland. Vi vidste så at sige intet om sportsgrenen, andet end at det involverer en hest og så noget med at ramme en ring med et spyd.
Vi var så heldige, at der sidste weekend blev afholdt ringridning i Gråsten. Det kørte vi derfor til i søndags. Vi ankom Gråsten ganske kort før et stort optog med alle ringriderne skulle starte. Vi fandt en fin plads og så dem ride forbi på deres vej forbi Gråsten Slot, hvor Kronprinsparret hilste på dem.
Vi spiste vores madpakke inden vi, efter en lille omvej, fandt Ringriderpladsen. Her var der allerede fuld gang i udskilningsløbet.
Ringridning er en reminiscens fra middelalderens ridderturneringer og er i dag en mindre drabelig udgave af disse. Det var et ret imponerende skue at se 300 heste og ryttere i deres fineste skrud.
Vi blev lidt klogere på sportsgrenen og syntes at de var meget dygtige. De allerskrappeste kan ramme et hul men en diameter på ca. 6 mm. Og det vel og mærke på ryggen af en hest i galop!
Vi overværede også et trylleshow med Henning, som har optrådt i TV og i Majas klub. Han er supersjov og dygtig til at trylle.
Da børnene havde fået nok af ringridning, tog vi til pigernes store fornøjelse en Heste-taxa tilbage til bilen.
Vi kørte de få kilometer fra Gråsten til Dybbøl Mølle, hvor vi voksne kort gik ud og fornemmede historiens vingesus i form af skanser, ruiner og mindesten. Det er svært at forstille sig hvilke rædsler dette smukke landskab har lagt jord til.
Vi kørte et smut over til Sønderborg Slot, hvor vi vendte bilen hjemad efter en supergod dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar