torsdag den 23. juli 2015

Husum, Tyskland

I mandags besluttede vi os for at køre en tur ned over grænsen. Rasmus havde af en kollega fået anbefalet den lille by Husum, som ligger godt og vel en times kørsel fra grænsen og dermed en ca. 2 timers kørsel fra Varminglund.
Husum ligger ved Vadehavet og forskellen på tidevandets flod og ebbe er meget tydelig i byen.
Det første billede tog jeg kl. 12.10 og billede to er taget kl. 14.59.
Vandet steg altså flere meter mens vi var der og vi så det hele fra første parket fra vores frokostpause på en bænk langs kanalen.
Tidevandet har en stor indflydelse på folks gøren og laden langs Vadehavet og, som stormflodssøjlen viser, har vandet også adskillige gange nået uhyggelige højder.
Vi gik en lille runde i bymidten og så statuen "Tine", som efter sigende er en søster til vores egen "Amanda" fra Kerteminde. Hende har vi dog endnu til gode at hilse på. Vi kiggede også indenfor i Marienkirche fra 1833, som forøvrigt er tegnet af den danske arkitekt C. F. Hansen.
Derefter kørte vi nordpå og stoppede i en grænsebutik for at proviantere. Af pladshensyn var der restriktioner på én bærepose pr. voksen. Det lykkedes at få alt med hjem. Og, som det sidste billede viser, er Mazdaratien faktisk overordentlig rummelig.
Efter hjemkomsten spiste vi aftensmad og gik derefter en tur i det smukke hedelandskab der omgiver Varminglund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar