fredag den 3. juli 2015

Vasketøj

Vi har heldigvis mulighed for at vaske tøj i sommerhuset. Og det er der brug for, når vi sådan som nu er heroppe i længere tid, da vi kun har et net med tøj med hver. Desuden er det rart at kunne vaske sengetøj og håndklæder i stedet for at slæbe det med hjem.
Selv om vi har vaskemaskine, foregår det alligevel på lidt primitiv vis.
Vaskemaskinen står nemlig i skuret og når den skal bruges får den strøm fra vores udendørsstik via en kabeltromle. Vandet bliver tilført via haveslangen og afløbet foregår op i en trillebør. Herfra kører vi så spildevandet "væk". Jeg har forgæves ledt efter en form for havsæbe eller lignende, som kan bruges i naturen. Det er ikke lykkedes og jeg bruger derfor Neutral vaskemiddel og eddike som skyllemiddel. Så kan min samvittighed godt bære de par vaske pr. år. Men sig endelig til, hvis I kender/ har hørt om "havsæbe".
Tørring af tøjret forgår pr. vindkraft i haven og det går som en leg på disse varme, blæsende dage.
Om lidt er alt tøjet rent igen og klart til endnu flere dage i sommerhus.

UPDATE: med hjælp fra mine søstre, har jeg anskaffet mig nogle sæbenødder/ vaskeskaller, som er fuldstændigt naturligt og kan smides på kompostbunken efter brug. Så nu vasker jeg med helt rent samvittighed :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar