lørdag den 15. august 2015

Udskiftning i bilparken

Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg fik rokeret lidt rundt med bilerne.
Den første bil der blev sat til salg var vores BMW 320i. Der var ok interesse, lidt useriøse men flest seriøse henvendelser. Den endte med at blive solgt til en ung bankmand fra Køge.
Sus' "pendlerbil" var en Ford Fiesta 1,4 Ghia. En frisk lille praktisk bil med et par skavanker. Den stod overfor et syn og usikkerheden i omfanget der skulle få den igennem synet gjorde, at den røg til salg.
Det var en hård omgang at få den solgt. Bilen var sat til salg for den latterlige lave pris på kr. 14.900,-. På trods af denne lave pris, så afstedkom det spørgsmål af useriøse købere i et væk. De stensikre købere brændte mig af igen og igen. Den værste var ham der ville købe den 100 % sikkert. Han havde set bilen, men ikke prøvekørt den for der var allerede en anden køber, som jeg havde lovet bilen til. Da han brændte mig af, kom Mr. X med konen og skulle prøvekøre bilen. Jeg kørte med (konen som skulle bruge bilen røg i øvrigt på bagsædet...). Først skulle vi forbi fætteren. Han sagde (formentligt) OK. Videre derfra til onklens værksted. Han sagde (formentligt) også ok, så vi indgik en aftale. Han skulle nu hente pengene kontant. Her gik det så galt, da han i stedet for at møde op igen ringede og bad om familierabat!!! Jeg meddelte han MEGET tydeligt at løbet var kørt, betal det aftalte beløb eller find noget andet. Den dag i dag gætter jeg på, at konen stadig er med bussen.
Til sidst blev den dog solgt til en lastbilchauffør fra Jylland. Hans søn på snart 18 år skulle have den. Han kunne selv rode med biler, så at den skulle synes betød ikke noget for ham, når bare prisen var derefter.
Mine bildrømme gik i retning af en åben bil med plads til 4 personer og bagageplads til en mindre ferie.
Denne upraktiske bil skulle krydres med en praktisk bil.
Da vi samtidigt stod overfor en sommerhusferie Jylland, hvor vi skulle have vores mødre med, gik vi efter en 7 personers bil.
Ret hurtigt fik jeg snævret valget ned til en Opel Zafira eller Mazda 5. Der er mange andre fine 7 personers biler, men de ville blive for dyre.
Valget faldt på en undervognsbehandlet nysynet sølvfarvet Mazda 5 2,0L benzin og med knap 150 HK. Den har samme alder som BMW'en, har kørt 50.000 km mindre -men kostede det halve!
Med praktikken på plads gik jagten nu ind på en cabriolet.
Her endte det med at blive en 12 mdr. flexleasingaftale. Vilkår, forpligtelser osv. vil jeg ikke trætte jer med. Lad mig blot sige, at jeg tror, jeg har lavet en god aftale.
Denne bil er dog ubetinget den dyreste (men også den bedste) bil vi nogensinde har haft.
Valget faldt på en Audi A5 Cabriolet 3,2L benzin med 265 HK med 4-hjulstræk og S-tronic automatgear.
Fornuftigt er det næppe, men det er heldigvis vores valg, og vi har ikke fortrudt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar