onsdag den 23. september 2015

Min ven Thomas


"Min ven Thomas" er en bog skrevet af Kirsten Holst (Mor til Hanne-Vibeke Holst) i 1987. Jeg læste den i folkeskolen eller på HF, kan ikke helt huske det, men det må have været i starten af 1990´erne. Jeg tror også, at jeg har hørt den på lydbog siden.
Bogen gjorde dengang et stort indtryk på mig og jeg har det sidste års tid ledt efter den på loppemarkeder m.v. Desværre uden held. Så meldte jeg mig på en søgeagent på www.antikvariat.dk og forleden fik jeg så et svar om, at nu var bogen fundet. Så for 49 kr (+ fragt) erhvervede jeg mig den og er nu spændt på, om den er ligeså god som jeg husker. 
Kort fortalt handler bogen om Claus, der går på gymnasiet. Man følger ham og hans venner i tiden frem til studentereksamen. Der er specielt fokus på kærlighed i alle dens afskygninger og især Claus' ven Thomas har nogle specielle udfordringer.
Jeg prøver i det hele taget at skrabe bøger sammen, som står tydeligt frem fra min barn- og ungdom og har efterhånden en fin lille samling som jeg kan flashe ved lejlighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar