onsdag den 21. oktober 2015

Fine genbrugsfund

Som jeg nævnte forleden, så var vi et smut i genbrugsbutikken på Skibby Genbrugsplads i fredags. Der fandt vi mange fine ting. Udover en masse småtterier som strikkepinde, kartoffelmoser og Pixibøger, fandt vi fire ting jeg vil fremhæve. Vi har dog kun fået taget billeder af de tre.
Jeg fandt en rigtig fin og velholdt Reisenthel toilettaske til 10 kr. Det er er supergodt mærke, jeg kender det så udemærket, for min strikketaske er også en Reisenthel.
Rasmus faldt for et fint signeret og nummereret litografi af en Hans Christian Thomsen. Titlen på litografiet er "Mod nye mål". Det tiltalte os, så vi købte det for 125 kr og nu hænger det på reposen ved vores soveværelse. Vi har sørme også manglet noget på væggen deroppe.
Inde bag en masse andre glasvarer stod fin vase med et Iittalamærke på. Vasen kostede 20 kr, så den nuppede vi. Vasen minder uhyre meget om Iittalas nye vasemodel Ruutu, men jeg er sgutte helt sikker. For det første er målene på vores vase anderledes end dem man kan købe hos Iittala, der er ikke indgraveret et mærke i bunden og sidst, hvordan/ hvorfor er en helt ny vasemodel (fra 2015) endt på Skibby Genbrugsplads så hurtigt? 2. sortering? Prototype? En falsk vase med et Iittalamærke på?
Tja, jeg aner det ikke. Men, jeg er ret sikker på at vasen er mundblæst og uanset mærke er den superflot.
Rasmus fandt også en fin, fin Römer autostol med isofix og alle godkendelser til kun 50 kr. Selvom vores behov for autostole lakker mod enden, købte vi den nu med hjem alligevel. Vi har svært ved at lade sådan et kup stå. Jeg vil tro, at den koster over 1000 kr fra ny.
Det er altid spændende at tage på Skibby Genbrugsplads og vi har nu vænnet os til den mere kommercielle drift og med højere priser end i Ingas tid. Man kan stadig gøre gode køb og tilmed kup.

Update: Vedr. Iittalavasen så kunne min svigerinde huske, at Iittala havde netop en sådan vase for år tilbage. Vasen blev solgt med en plasticindsats, der kunne fås i flere farver. Jeg har siden skrevet direkte til Iittala, der bekræfter Rikkes hukommelse. Vasen hedder Bering-vasen og blev designet af Heikki Orvola ud fra en idé fra den danske blomsterguru Erik Bering. De oplyser også, at der blev designet tre størrelser og at der kun blev produceret ét parti af hver størrelse. Dette skete i år 2000 og vaserne blev kun solgt i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar