onsdag den 9. december 2015

Badeværelsesnips

Som Rasmus skrev har vi renoveret vores badeværelse i stueetagen. Det var mildt sagt i dårlig stand i forhold til sanitet, varmeforhold og æstetisk fremtoning. Bevares, badeværelset fungerede da, der var bare ikke så rart derude.
Vi valgte, som Rasmus også skrev, en make over i stedet for et helt ny badeværelse. Mest af økonomiske årsager, men også fordi vi godt kan lide at bevare noget af det oprindelige. I det her tilfælde er det de hvide, kvadratiske fliser på væggen samt de sorte marmorplader der er tidstypiske for vores 50'er hus.
Ud over nye møbler, gulv og varmekilde har vi nipset os til et fint udtryk synes vi selv. Badeværelset er blevet til den maskuline side, men det er også ok i et hus med østrogenoverskud.
I vindueskarmen har jeg sat et par lysestager med at par positive budskaber samt en "spøgelsestræ". Træet ligner at det er gået ud, men ser man godt efter kan man se de fine, små blade. Nu må vi se hvor længe vi kan holde liv i det, plan B er en kaktus.
Det grafiske bruseforhæng og de sorte håndklæder fra Sødahl. Kunsten på væggen er en plakat fra Vissevasse, der forestiller uret på Aker Brygge i vores elskede Oslo. Så sent som i oktober sad vi på Aker Brygge og så på netop det ur. Vi har mange gode minder derfra.
I nichen over vasken har vi et spejl i en ramme vi købte i Barcelona sidste år (vi har planer om, at der også skal et større spejl op, vi har bare ikke fundet det rigtige endnu). Der står også en Lyngbyvase og et lille "hus" i samme slags marmor som pladen. Krukken og sæbedispenseren er fra Kâhler. Vi var lidt betænkelige ved en sæbedispenser i keramik, men det fungerer rigtig godt og jeg er vil med både formen og den havblå farve.
Knagerne er fra HAY og opfylder Rasmus´ krav om at håndklæderne ikke må kunne falde af når man tørrer hænder.
Jeg synes det er lykkedes at shine det gamle badeværelse fint op. Funktionaliteten har fået en ordentlig opgradering med armaturer der virker ordentligt (det gamle armatur på håndvasken drejede den forkerte vej og vandtrykket i brusekabinen var meget lavt), varmeniveauet er væsentligt forbedret med en stor radiator i stedet for en gammel, utæt håndklædevarmer og vi har fået et par skabe til alt vore grej.
Vi kan da også mærke, at vi alle bruger badeværelset meget mere nu.
Så nu er endnu et projekt steget af To Do listen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar