søndag den 27. marts 2016

Reflektioner om Grønland

Det lykkedes os at komme hjem fra Grønland. Vi fløj fra Kangelussuaq omkring kl. 21.30 mandag aften, godt og vel 12 timer forsinket. Vi var hjemme i Hvidovre ca. kl. 07 tirsdag morgen.
Vores ekstra dag i Grønland gik godt. Vi var som sagt på en ekstra sightseeingtur og var på museum. Ud over det gik vi en lang tur, spiste en masse masse mad i lufthavnscafeteriaet, besøgte alle souvenirbutikkerne igen igen og var en sidste tur i byens eneste supermarked Pilersuisoq, hvor jeg nu, hvis jeg kan lukke øjnene, kan se for mig hvor alle varerne står. Lige fra vatpinde til Beef Jerky. Jo jo.
Resten af tiden fik vi til at gå med at spille femhundrede og læse. Jeg fik også hæklet lidt. Så alt i alt gik dagen fint. Og man skal ikke være ked af at få en ekstra dag i dejlige Grønland.
For, en ting er helt sikkert! Jeg skal dertil igen. Jeg synes, at det var været en fantastisk oplevelse at besøge Grønland. Det er godt nok noget andet end livet i Danmark.
En ting er den urørte natur og de enorme vidder. Noget andet er den ufattelige stilhed der også er. Man fatter ikke, at noget så stort kan være så stille. Vi sad ude en aften for at forsøge at se nordlys (Vi har dog stadig den oplevelse til gode) og der var simpelthen ikke en lyd. Ikke en lyd. Det er uvant for en kjøvenhawner.
Vi talte en del om, hvorvidt vi kunne leve deroppe i en bygd som Kangerlussuaq. Min mor var meget afvisende for tanken. Jeg selv tænker, at det kunne jeg godt. HVIS nogle basisting var på plads: bolig, job og familie. Den altoverskyggende fritidsinteresse måtte så være naturen.
Det kommer dog næppe til at ske. Men, derop SKAL jeg igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar