onsdag den 13. april 2016

Årets Pressefoto 2015

I disse dage er Maja på lejrskole i Vig. Hun tog afsted i går og kommer hjem i morgen. Det betyder jo så, at Mille er enebarn for en stund. Det nyder hun i stor stil.
I går havde hun legekammerat med hjemme og i dag skulle vi på tur.
Jeg havde besluttet, at vi skulle på Den Sorte Diamant og se udstillingen Årets Pressefoto 2015. Mille var ikke meget for sådant et kulturindslag, men sådan blev det altså.
Langt de fleste pressefotos handlede om flygtninge og det var da også indenfor denne kategori hovedprisen for Årets Pressefoto blev fundet. Vinderbilledet blev taget af Jacob Ehrbahn fra Politiken. Hans billede forestiller en flygtningefamilie, der den 27. august 2015 tager kravler under grænsehegnet som Ungarn på det tidspunkt er ved at opføre på grænsen til Serbien. Et utroligt sigende billede.
Udover flygtningesituationen var terror et gennemgående motiv på mange af fotografierne. Både terrorangrebet herhjemme sidste februar hvor Dan blev dræbt, men også de to frygtelige terroranslag i Paris. Man så blandt andet et billede, hvor Dans drabsmand lå skuddræbt på gaden. Meget stærke billeder, som jeg håber Mille kan rumme. Hun var dog meget pragmatisk og synes, at det var godt han blev stoppet.
En anden "sjov" Mille-betragtning var, da hun så et billede fra en ekstremsports begivenhed kaldet "Warrior Dash" som blev afholdt i Valbyparken sidste år. Billedet viser en kvinde, der kravler gennem mudder under pigtråd. Mille spurgte, om det også var en flygtning. Og, det var da heller ikke umiddelbart til at se forskel, hvis ikke man kunne læse billedteksten. Men, for nogle er det at kravle gennem mudder og pigtråd et spørgsmål om liv og død, for andre er det en fritidsfornøjelse. Tankevækkende.
Efter fotoudstillingen gik vi et kort smut (desværre rendte tiden fra os) op i en anden udstilling, der viser nogle af Det Kongelige Bibliotek litterære skatte. Herunder en af H.C. Andersens dagbøger og manuskriptet til Fyrtøjet. Der var også udstillet bibliotekets ældste håndskrift, der var mere end 1400 år gammelt.
Det var også en væg der symboliserede den digitaliserede skriftverden og der kunne man skrive noget der er vigtigt for en. Og det gjorde Mille.
Efter et spændende besøg på Den Sorte Diamant, gik vi op til Rådhuspladsen og spiste aftensmad på Jensens Bøfhus. Vi fik god (og meget) mad og hyggede os gevaldigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar