mandag den 25. april 2016

AROS - Boy

Kunstværket "Boy" var hovedformålet med at tage på AROS, som var hovedformålet med at tage til Aarhus i denne omgang. Børnene kendte godt til skulpturen på forhånd var meget interesseret i den.
Og, den er sørme da også spektakulær.
Den er lavet af den australske kunstner Ron Mueck i 1999. "Boy" er 4,5 meter høj og er støbt i glasfiber. Alle detaljer på drengens krop er meget realistiske, lige fra små antydningen af blodårer, albue og knæs ru hud samt de småflossede tånegle. Hele fremtoningen er meget livagtig og man føler det som om der sidder en kæmpedreng og kigger. Han er iført et par store, fint syede shorts. AROS købte værket i 2001 og kunstneren udtrykte den gang: "Jeg ville nok have forsynet ham med en pollover, hvis jeg havde vidst, at han skulle stå i så koldt et klima".
Vi talte lidt om, hvorfor han mon sidder på den måde han gør. Er han bange? Bliver han drillet? Gemmer han sig? Jeg har siden læst, at den australske kunstner, ift. den siddende position, har ladet sig inspirere af aboriginere, der vagtsom skuer ud over sletten på jagt efter bytte.
Børnene fortalte, at de havde forventet at han var større, men ud over det, tror jeg at de var betaget af synet. Det var jeg i hvert fald.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar