mandag den 25. april 2016

AROS - Diverse kunstnere

01: Song Dong

02: Guan Feng Dong

03: Olafur Eliasson
 
04: James Turell
 
05: Xu Bing 1st Class
 
06: Leonhard Rickard
 
07: Lam Laam Jaffa
 
08: Jani Leinonen

Jeg vil med det samme blankt tilstå, at hverken Rasmus eller jeg er de store kunstkendere endsige elskere. Vi er heller ikke gode til f.eks. teater. Men, vi forsøger alligevel at introducere poderne til kultur, det bliver bare oftest i form af naturoplevelser og via besøg på kulturhistoriske museer.
Men, så skal jeg da ellers love for at vi fik kunst for alle skillingerne på AROS. Både i form af den mere klassiske kunst som malerier af f.eks. P. S. Krøyer, men så sandelig også moderne installationskunst.
Jeg har i dette indlæg lagt et udvalg af billeder jeg tog af nogle af mange, mange særprægede kunstværker.
Der er pt. en særudstilling der hedder "A new dynasty - created in China", som omfatter værker af 24 kinesiske samtidskunstnere, der har kreeret værker af meget forskellig art.
Billede 01, 02, 05 og 07 stammer fra denne udstilling.
Billede 01 viser en overdimensioneret, men ellers (næsten) klassisk prismelysekrone. Den er blot pyntet med plasticflasker i alle former, størrelser og farver.
Billede 02 er et fuldstændigt plant maleri med 3D effekt.
Billede 05 viser værker "1st class" og er nok et af de værker der gjorde mest indtryk på os. Værket forstiller et skind fra en tiger, som er  kinesisk symbol på styrke, sundhed og velstand. Paradokset i dette værk er, at det er lavet af 500.000 cigaretter. Kina er verdens største producent, og forbrugere, af cigaretter og har mere end 300 millioner rygere.
Billede 07 viser værket "The sounds of "Daughters of the Air"". Det skulle være inspireret af H.C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue (!?).
Billede 03 viser Olafur Eliassons værk "Omgivelser", hvilket var en ret spøjs oplevelse, med spejle over alt der leget med din rumfornemmelse.
Billede 04 viser pigerne ved James Turells værk "Milkrun III". Her var det lys der legede med vores rumfornemmelse, lyset skabte en illusion om en væk der ikke var der. Billede 06 viser et kæmpemaleri lavet af den norske kunstner Leonard Rickhard. Maleriet hedder "Ryggvendt figur i nattlig interiør II" og er en del af udstillingen "Mellem krig og fred" som er den største udstillingen nogensiden med værker af Leonard Rickhard. Han har en helt speciel stil og jeg tror, at jeg altid vil kunne genkende hans værker fremover. Billede 08 viser et noget spooky stykke kunst: nemlig Kristus på korset malet som McDonaldsklovnen. Værket stammer fra udstillingen "School of disobedience" af finske Jani Leinonen. Hele hans udstilling var meget præget af politisk aktivisme, på en til tider meget grov måde. Ja, turen gennem Aros udstillinger bød på mange forskellige indtryk og jeg må sige, at det faktisk var en stor oplevelse. Ikke mindst her bagefter, hvor jeg, til blogindlægget, har fordybet mig lidt mere i værkerne. Måske skulle man bevæge sig lidt mere ind på de danske kunstmuseer og suge lidt til sig?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar