mandag den 25. april 2016

AROS - Your rainbow panorama
Udover "BOY", var det andet hovedformål med at besøge AROS at opleve værket "Your rainbow panorama" af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, som ingen af os havde set før. Det permanente værk blev indviet i maj 2011 og består af en slags tunnel af farvet glas på toppen af AROS. Tunnelen er cirkelformet og består af en 150 meter lang og tre meter bred rundgang udført i glas i alle regnbuens farver. Olafur Eliasson beskriver selv projektet med følgende ord:

”Your rainbow panorama går i dialog med den eksisterende arkitektur og forstærker det, der i forvejen er givet, nemlig udsigten over byen. Jeg har skabt et rum, der nærmest udvisker grænserne mellem indenfor og udenfor – hvor man bliver lidt usikker på, om man er trådt ind i et værk eller ind i en del af museet. Denne usikkerhed er vigtig for mig, da den opfordrer folk til at tænke og sanse ud over de dimensioner, de er vant til at begå sig i”.

Jeg synes, det var en fin, fin oplevelse at gå rundt i regnbuen og kan faktisk godt se hvad O. E. mener med at opleve noget forventeligt og/eller velkendt på en ny måde. Vel lidt som at spise med bind for øjnene.
Efter regnbueoplevelsen spiste vi frokost og kørte vi videre og forsatte vores dag i Aarhus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar