tirsdag den 7. juni 2016

Insekthotel
Vores have er efterhånden det rene "Jurassic Park" siger Rasmus. Udover vores egne to katte der trofast er omkring os i haven, har vi ikke mindre end tre ynglende fuglepar: et blåmejsepar i en redekasse ved døren til udestuen (her skal man virkelig passe  på ikke at blive påfløjet), et gråspurvepar der har nogle meget højlydte unger i reden i udhænget og sidst, men ikke mindst, et musvitpar der har unger i en redekasse på hegnet bagerst i haven. Så der er livlig aktivitet på denne årstid.
For at hjælpe insekterne lidt har vi indkøbt og opsat et insekthotel. Vi holder spændte øje med det om minsandten om der ikke er flyttet nogen ind. Som billederne viser, er det (vist nok) en bi, der er ved at lukke et af rørene med ler, småsten o.l. 
Jeg har læst mig til at det formentlig er det man kalder en enlig bi og at de ligger deres æg i hulrum med forsyninger i form af pollen og/ eller blade. Derefter bygges en skillevæg og hele seancen gentages, indtil hulrummet er fyldt op. På et tidspunkt klækkes æggene til larver, de æder forsyningerne og forpupper sig derefter. Næste forår kommer de fine, nye bier ud af deres pupper og graver sig ud. 
Det bliver spændende at se, hvor mange der flytter ind. Pt. er 11 værelser optaget.
HER og HER kan man læse mere om bier og hvordan man kan lave sit eget insekthotel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar