lørdag den 18. juni 2016

Klip, klip, klip

En gang i efteråret startede jeg på at strikke endnu en kofte, en såkaldt Oleakofta. Det er gået meget langsomt fremad, da jeg har arbejdet på mange andre projekter undervejs. Men, den sidste tid har jeg rettet al min opmærksomhed på koften og i dag blev det så tid til det mest grufulde i processen med at lave sådan en type kofte: nemlig at klippe den op foran.
Man skal forberede det omhyggeligt. Først skal man hæfte alle de mange garnender grundigt. Derefter damper man bagsiden af opklipsstykket med strygejernet. Derefter markerer man klippestregen med garn i en kontrastfarve. Så skal der syes på symaskine på begge sider af klippestregen. Jeg syr én gang zig-zag og én gang almindelige søm med meget små sting på hver side.
Herefter hæfter man sytrådsenderne grundigt og så er man klar til at klippe! Jeg lægger et tyndt skærebræt ind i koften inden jeg klipper, for at undgå at komme til at klippe i rygsiden. Så holder man vejret og klip, klip, klip!
Jeg har efterhånden gjort det mange gange og det er aldrig gået galt for mig. Men, det er alligevel nervepirrende, for man har kun én chance.
Nu mangler jeg "bare" at strikke stolper og halskant, derefter montering, isyning af knapper og montering af pyntebånd, der skal skjule klippekanten (hvis altså ikke jeg vælger at strikke belæg, det har jeg endnu ikke besluttet).
Slutteligt skal koften vaskes og SÅ er den færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar