torsdag den 30. juni 2016

Oleakofta

SÅ har jeg her til aften lagt sidste hånd på den kofte jeg har strikket på on and off siden september sidste år. Jeg blev færdig med selve strikkearbejdet i forgårs, i går fik jeg klarer monteringen og vasket trøjen og i dag har jeg syet mærkat i nakken.
Jeg har haft rigtig mange sideprojekter og det har derfor taget meget lang tid at få den færdig. Men her på det sidste har jeg givet den gas, da jeg har allerede har købt garn til det næste projekt som jeg glæder mig til at komme i gang med.
Nu kan Oleakoften komme i brug en kølig sommeraften (som der er lige lovlig mange af i øjeblikket).
Den er strikket i en tynd uldgarn, så den er let, lækker og varm.
Jeg er sådan set godt tilfreds med resultatet omend alle de små skavanker springer mig i øjnene. Men sådan er det nok med hjemmelavet håndværk og specielt når man er en smule perfektionistisk.

Opskrift: Design Elin Rosland for Viking of Norway. Gratis opskrift HER og billedkatalog HER
Model: "Oleakofta"
Størrelse: XL
Garn: Viking Baby Ull i farverne Mørk grå (615), Lys grå (613), Koksgrå (603) og Naturhvid (602) eller hvid (600)
Knapper: Sorte træknapper
Pind: 2 1/2, 3 og 3 1/2 (strømpepinde og rundpinde)
Mærkat: "madebySus 2016" fremstillet og købt hos Ikast Etiket. Det var Rasmus der i sin tid sagde, at der skulle årstal i alle mine kreationer. Og det har han ret i synes jeg. Så nu syr jeg mit mærkat i stort set alt hvad jeg laver.
Sværhedsgrad: Oleakoften er ikke svær at strikke, hvis man er lidt rutineret. Man skal dog kende til Fair Isle teknik/ Jaquardstrik og turde klippe i strik. Bolen og ærmerne er noget kedelige at komme igennem da det er er ensfarvet. Til gengæld går det hurtigt. Og jeg husker også min frustration over at strikke den rudemønstret bol på Bøvertunkoften.
Tips: Mine stolper er blevet en smule slaskede (red.: klassisk strikkeproblem) så vær opmærksom på ikke at lave dem for lange.  En anden gang ville jeg nok centrere knaphullerne på stolpen i stedet for, som jf. opskriften, kun at lave den fire masker fra kanten. De sidder lige yderligt nok synes jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar