torsdag den 23. juni 2016

Velkommen hjem


I går da jeg kom hjem fra arbejde, var begge katte i forhaven og gav mig en hjertelig velkomst. Maja kom hjem ikke så længe efter og også hun fik en varm velkomst af de to gamle damer.
Det er simpelthen så hyggeligt at have Fenja og Edda tøffende omkring i hus og have. Vi kan se, at de ikke løber ret langt væk. Aller højest over til genboen i ny og næ. 
Vi har naturligvis altid været superglade for vores dyr, men nu hvor de er blevet så gamle (hhv. 13 og 15 år) sætter vi virkelig pris på deres selskab på alle tider af døgnet.
Når Fenja venligt, men insisterende, påkalder sig opmærksomhed om morgenen når hun er sulten. Når Edda sover længe i vores seng og vi derfor ikke kan få redt seng. Når vi åbner hoveddøren og der sidder en lille, sort kat og vil ind. Når vi kommer hjem fra arbejde og de lusker rundt i forhaven. Når Edda (så sikkert som amen i kirken) hyler hele vejen op ad trappen til 1. sal. Når vi sidder på terrassen og de hopper op i sofaen til os. Når Edda troligt er med, når vi læser om aftenen. Når Fenja kommer op til os i sofaen om aftenen og er kælen som bare pokker. Når Edda lægger sig i pigernes seng når de skal sove og når hun kommer ind til os når vi går i seng.
En kat er bare verdens bedste selskab i min optik. Og jeg elsker, at de suverænt selv bestemmer hvad de vil hvornår. Forleden sad både Rasmus og jeg på gulvet og kaldte indsmigrende på Fenja, der sad et stykke væk. Hun drejede det ene øre i vores retning, rejste sig og skred ud af kattelemmen uden at kigge sig tilbage. Dét er sgu da humor!
Selv om de er så gamle, har de tilsyneladende ikke de vilde skavanker udover at den ene er for tynd og den anden er for tyk. 
Jeg håber, at vi er heldig at have dem hos os i mange år endnu. Børnene har kendt dem hele livet og lærer meget af at drage omsorg for et kæledyr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar