lørdag den 16. juli 2016

Coves del Drac og Porto CristoVi har indset, at den perfekte ferie for os er en skøn kombination af afslapning og oplevelser. 10 hele dage kun ved poolen er ikke os. Og det gælder os alle fire. Der skal ske noget, vi vil se noget!
I dag kørte vi en tur nordpå til kystbyen Porto Cristo. Her ligger der i området en række huler fyldt med stalaktitter og stalagmitter. Vi besøgte den hule der hedder Coves del Drac - Dragehulen. Hulen har været kendt siden 1300tallet, hvor den blev brugt som tilflugtssted under ufredstider. Nu er det et bevaringsværdig sted, som heldigvis er åben for publikum. Vores tur startede kl. 12 og vi gik derefter ca. 1200 meter ind og 25 meter ned i hulen. Hulen rummer de mest fantastiske mineralske forekomster, nemlig stalaktitter ned fra loftet og stalagmitter op fra gulvet (skabt af "dryp" fra stalaktitterne). Mange af dem var flere meter høje.
Stalaktitterne og stalagmitterne vokser mellem 0.2 og 1.6 mm om året (dvs. mellem 5000 og 625 år om at vokse en meter!), så de har nogle år på bagen.
Det var simpelthen et imponerende syn og man kunne godt forstå navnet Dragehulen.
Vores tur sluttede med at vi blev bænket og så blev lyset dæmpet i hulen. I det fjerne kom tre oplyste robåde glidende over den underjordiske sø Lake Martel. I den ene båd sad fire klassiske musikere og spillede den smukkeste musik mens de sejlede forbi os. Efter minikoncerten blev vi sejlet over søen til hules udgang.
Det var en rigtig spændende oplevelse og ingen af os har set noget lignende før. Det slår ligegodt hulerne ved Hammershus på Bornholm, selvom de også er fine. Men, vi har vist taget hulebesøgene i den rigtige rækkefølge...
Da vi kom op af jordens indre, gik vi den korte tur ind til Porto Cristo, hvor vi slog os ned på en restaurant ved marinaen. Her fik vi tapas og sangria inden vi gik tilbage til bilen gennem byens gader. Her i Porto Cristo var bådene noget mindre end i Cala D'or.
Da vi kom hjem, skiftede vi straks til badetøj og hoppede i poolen. Resten af eftermiddagen brugte vi på solbadning og aftensmaden var hjemmelavet tunsalat og rosé på altanen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar