onsdag den 27. juli 2016

Kalø Slotsruin

Efter Grenå kørte vi tilbage til vores "hjemegn" og ned til Kalø Slotsruin som ligger ret tæt på vores sommerhus i Følle Strand.
Kalø Slotsruin er en ret markant struktur i området, så selvfølgelig skulle vi derud.
Kalø Slot blev anlagt i år 1313 af Erik Menved på en ø, hvortil der blev bygget en ca. 500 meter lang dæmning. Borgen var oprindeligt afskilt fra dæmningen med en vindebro.
Borgen var i funktion i mere end 350 år, hvorefter den blev delvist revet ned af Christians V's søn Ulrik Frederik Gyldenløve. Byggematerialerne blev genanvendt til opførelsen af Charlottenborg i København.
Kalø Slotsruin er en af Danmarks bedstbevarede middelalderborge og det var også en helt utrolig smuk oplevelse, både at gå derud ad den blankeslidte kampestensvej, men sørme også borgen, som ligger utroligt smukt i Kalø Vig. Inde i borgruinen er der blevet etableret nogle trapper, så besøgende kan komme op i borgen og nyde den skønne udsigt over Kalø Vig. Man kan endda se helt ind til Aarhus.
Vi havde bevidst valgt at køre til slotsruinen en tirsdag eftermiddag, da vi havde læst at der ville være veteransbiltræf på parkeringspladsen (hver tirsdag eftermiddag i sommersæsonen). Og det var der sørme også! Hundredevis af fine veteranbiler strømmede til i løbet af eftermiddagen og linede op på række i det smukke vejr. Rasmus sukkede lidt efter mandligt selskab, da hverken kone, døtre, mor eller svigermor kunne mønstre en passende grimasse over en Alfa Romeo Montreal fra 1970'erne.
Der kom også rigtig mange motorcyklister, som var med til at sætte en god stemning. Der var gang i den på parkeringspladsen ved Kalø Slotsruin.
Da vi havde set nok, kørte vi hjem. Stilheden sænkede sig hurtigt over selskabet efter en lang, spændende dag. Ud på aftenen smurte vi nogle madder, bryggede en kande kaffe og så spillede vi alle Yatzy, som Maja (heldigvis) vandt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar