fredag den 29. juli 2016

Køretur til Helgenæs

I dag startede dagen med, at Rasmus, pigerne og jeg kl. 07.30 trak i løbetøjet til en familieløbetur. Vi løb (og gik) 4,4 km som et led i min træning til DHL om en måned. Det var rigtig hyggeligt at løbe sammen alle fire. Landskabet her ved Følle Strand er meget smukt, men kuperet! Da vi alle havde været i bad og spist morgenmad, kørte vi alle en tur. Målet var Sletterhage Fyr på spidsen af Helgenæs.
Vi kørte atter igennem Nationalparken Mols Bjerge og gjorde stop ved Porskær Stenhus, som er Danmarks største runddysse. Runddyssen er fra bondestenalderen og er ca. 5300 år gammel. Alene dækstenen til dyssens gravkammer vejer 11,5 tons, så det må have været noget af en bedrift at anlægge den.
Vi fortsatte ad små veje til halvøen Helgenæs og parkerede ved Sletterhage Fyr og en tur langs vandet. Vi kunne se helt ind til Aarhus, samt se Samsø og øen Hjelm i det fjerne. Vi spiste vores medbragte mad i et fint madpakkehus ved fyret. Derefter kørte vi tilbage i sommerhuset, hvor vi brugte resten af dagen på at hygge os sammen og hver især.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar