onsdag den 27. juli 2016

Mols Bjerge og Grenå
I dag havde vi besluttet os for at dele dagen op i to og spise frokost hjemme. Formiddagen brugte vi på at køre rundt i Mols Bjerge. Mols Bjerge blev i 2009 erklæret som nationalpark og strækker sig over 180 km2 på det sydlige Djursland. Området er formet af isen, med høje bakker og dybe dødishuller.
Vi parkerede ved Agri Bavnehøj og gik op til toppen, der ligger 137 meter over havet. Det er det højeste punkt i Mols Bjerge og fungerede i gamle dage som bavnehøj, altså en høj hvorpå der blev tændt advarselsbål, når fjenden nærmede sig. Senere fik højen betydning som Danmarks centrum i forhold til opmålinger til landkort.
Monumentet på toppen har tidligere været en målestation, men er i dag udstyret med en pil der viser dig markante punkter i horisonten.
Vi tog videre gennem det utroligt smukke område og valgte dog at blive i bilen, da sorte skyer nærmede sig.
Vi kørte på en diskret "celebrity hunt" idet vi kørte forbi Troels Kløvedals og Bonderøvens hus i hhv. Gravlev og Revn.
Derefter besluttede vi os for ikke at køre hjem til frokost, men i stedet tage ind til den nærliggende Grenå for at spise frokost. Vi slog os ned på Torvet, lige ved kirken og fik en god frokost og fadøl. Vi snusede lidt i butikker inden turen gik videre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar