fredag den 29. juli 2016

Skandinavisk Dyrepark

I går havde vi besluttet os for at tage i en dyrepark. Valget stod mellem Ree Park Safari og Skandinaviens Dyrepark. Det tiltalte os at opleve dyr fra vores egne breddegrader og vi tog derfor til Skandinavisk Dyrepark.
På vejen dertil kørte vi forbi Søren Ryges hyggelige landsted laaangt ude på landet. Vi ankom til dyreparken omkring kl. 12 og fik parkeret og købt billetter. Derefter begav vi os rundt i parken. Vi vidste så og sige intet om Skandinavisk Dyrepark, men vi blev meget positivt overrasket. Parken ligger utroligt smukt i det kuperede landskab og alle dyrene har rigtig, rigtig meget plads at boltre sig på. Vi startede med at gå igennem det store ulveanlæg, hvor de fine dyr løb omkring på deres lange ben. Ulvenes foder, knogler og kød, tiltrækker ravne, som ellers er forholdsvis sjældne at se i den danske natur. Ravnen er en ret stor fugl med et karakteristisk kald, der lyder lidt som "rårk".
Det næste vi stødte på, var en indhegning med dådyr. Vi havde købt et par poser med autoriseret foder, som man måtte give bl.a. dådyrene. Vi blev også advaret om, at de var frække og godt kunne finde på at stjæle hele posen ud af hånden på dig. Det skete for Mille, på et splitsekund havde et dådyr hugget posen, så alt foderet røg på jorden til glæde for en kreds af andre dådyr. Selv nøjes den med at æde papirsposen...
Kl. 13 var der fodring af parkens isbjørne, som også lever i et kæmpestort område. Der blev serveret oksefedt og -hjerter, mens en guide fortalt om isbjørnene og deres levevis og deres vilde fætres udfordringer med den globale opvarmning.
Vi nåede lige at spise vores medbragte mad inden der var et show med verdens største havørne (Stellars Havørne hedder de) i verdens største fritflyvningsvoliere til havørne. Parkens to havørne, Legolas og Gandalf, er ikke håndopdrættet af mennesker, men af deres ørneforældre. De er således heller ikke trænet til showet som sådan og deres medvirken er helt frivillig. Gider de ikke, er det sådan det er. Men, havørne kan godt lide kyllinger og kød, så de gav en flot opvisning på deres flyve- og fiskeegenskaber.
Kl. 15.15 var der fodring af brunbjørnene, der også har et enormt område at boltre sig på. Vi så adskillige bjørne spurte afsted i fuld fart uden mure og hegn som begrænsning. Derefter fik pigerne leget på parkens fine legeplads og vi købte også en is, da vejret var herligt.
Derefter gik vi rundt i resten af parken og så alle de fine dyr samt en udstilling, hvor man måtte røre ved skind, kranier og gevirer. Der var desuden udstillet et ægte mammutskelet fundet i Sibirien. Der findes ca. 10 mammutskeletter i Europa og det ene stod altså her. Et ret spektakulært syn sådan at se resterne af en istidskæmpe så tæt på.
Vi kunne sagtens have brugt mere tid, med tiden løb fra os og vi forlod først parken få minutter i lukketid kl. 18.00.
Skandinavisk Dyrepark er et fantastisk sted var vi alle enige om. Det ligger smukt, er meget lidt kommercielt, der er rent og pænt alle vegne, masser af bord/bænkesæt til os madpakkemennesker, engageret personale og først og fremmest oser stedet af kærlighed til dyr og ønsket om at formidle viden om dyr. Stedet er privatejet og modtager ikke en krone i ingen statsstøtte.
Vi giver stedet 10 ud af 10 stjerner og vores varmeste anbefalinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar