torsdag den 14. juli 2016

TramuntanabjergeneI dag var det overskyet, så efter morgenmaden og en tur i poolen for pigerne, besluttede vi os for at køre på udflugt. Vi har lejet en bil i alle de 10 dage vi er hernede, en Seat Leon der havde kørt ialt 12 km da vi fik den. Så, altså faktisk en helt ny bil.
Vi kørte hjemme fra ved 11tiden og satte kurs mod den lille by Valldemossa nord for Palma. Byen er centreret omkring det såkaldte karteuserkloster, hvor komponisten Chopin tilbragte et par måneder i slutningen af 1830´erne. Ellers er byen valfartssted for mallorcinerne pga. af at øens helgeninde Santa Catalina Tomàs blev født her i 1500tallet. På alle byens huse er der en kakkel til ære for Skt. Catalina og byen er generelt meget hyggelig. Omend ret overrendt af turister som os selv.
Vi spiste frokost lige overfor klosteret inden vi kørte videre nordpå til vejen Ma-10, som skulle være en af de smukkeste veje på Mallorca. Og, det var den sørme også! Man kører højt oppe i bjergkæden Tramuntana med Middelhavet på venstre side langt, langt nede. Vi passerede den meget smukke og højtliggende by Deià, som siges at være Mallorcas kunstnerlandsby. Ikke svært at forstå at byen og dens beliggenhed kan være til inspiration for kunstneriske sjæle.
Vi kørte videre ind til byen Sóller (et andet af Dorthe Kollos tips), som også skulle være en meget smuk by. Byen blev i sin tid rig på handel med citrusfrugter og der er stadig spor efter fortidens rigdom i bygninger, gader og stræder.
Der var dog et værre leben synes vi, så vi besluttede os for at køre videre ad Ma-10 op i bjergene, igennem det ene hårnålesving efter det andet. Vi gjorde holdt ved Mirador de ses Barques, et fantastisk udsigtspunkt med Port de Sóller i det fjerne. Jeg tror aldrig at jeg har spist en is et smukkere sted. Der lå også en restaurant, som dog først åbnede kl. 19.30. Jeg købte desuden fire appelsiner og en citron fra lokalområdet for formedelst 1 €, inden vi kørte videre af Ma-10 med, om muligt endnu flere hårnålesving opad de høje bjerge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar