torsdag den 4. august 2016

Madpakkebilleder
Efter mange års erfaring med udflugter med børn, har vi efterhånden fundet ud af, at madpakker bare er hittet for os! Hvem har ikke stået i eks. Tivoli omkring frokost med to sultne unger for så at finde ud af, at der er megakø i alle madboder og at man desuden oftest ender op med at spise dårlige pomfritter et overfyldt sted med larm og 1000 mennesker. Det har vi, så derfor laver vi madpakker og tager med.
Det gjorde vi også på sommerferien på Djursland, hvor vi på udrejsedagen lørdag hver især havde smurt en madpakke, som vi spiste på vores efterhånden faste madpakkested i Middelfart. Det ligger lige ved adressen Gl. Strandvej 24 med en flot udsigt over Lillebælt og de to broer. Her er to bord/bænkesæt samt en lille spisehus med toiletfaciliteter.
Om søndagen var i Ebeltoft og der spiste med flot udsigt til Fregatten Jylland og Ebeltoft Vig. Her mødte vi forøvrigt tilfældigt Rikke og Bjarne med familie, der også holdt ferie på Djursland. De havde netop spist madpakker samme sted.
Mandag var vi i Djurs Sommerland, som har rigtig mange bord/bænkesæt til børnefamilierne. Her havde Birthe fundet et roligt hjørne til os i skyggen, da det var en varm dag.
Tirsdag besluttede vi os for at køre hjemmefra uden madpakker, da vi "bare" skulle et smut i Mols Bjerge. Planen var at komme hjem til forkost og så kører ud igen. Men, vi endte i nærheden af Grenå da klokken var omkring 13.30 og så kunne vi godt se, at planen  var røget. Derfor spiste vi frokost på torvet i Grenå. Læren her må være: smør madpakken! Alt andet lige kan man jo tage den med hjem igen og spise den der!
Onsdag var vi i Den Gamle By, hvor vi valgte at ud i den nærliggende Botanisk Have og spise frokosten. Et meget idyllisk sted med sø med ænder og smuk beplantning.
Torsdag var vi i Skandinavisk Dyrepark som har en imponerende mængde af bord/bænkesæt til deres gæster. Her spiste vi med udsigt til en flok krondyr, der hvilede sig i skyggen.
Fredag spiste vi for første gang indendørs, nok mest fordi vi kunne. Vejret var dog også lidt blæsende og regnfuldt. Ved Sletterhage Fyr var der simpelt et såkaldt madpakkehus, hvor vi spiste mad med udsigt til Kattegat, Samsø og Hjelm. Vi så også Molslinjen suse forbi flere gang.
På hjemrejsedagen lørdag, ledte vi efter et andet madpakkested i Middelfart, men det lykkedes ikke. Så vi endte på selvsamme sted som vi startede lørdagen forinden.
Jeg besluttede i år, at vi helt notorisk skulle tage madpakkebilleder hvert sted. De er meget kendetegnende for, hvordan f.eks. vejret var på ferien. Umiddelbart husker mange sommeren 2015 som meget dårlig, men vores madpakkebilleder viser, at vi faktisk spiste frokost udendørs hver dag.
Vores madpakker er forholdvis lige til: vi (eller rettere Birthe og Birgitte, som var superferme til madpakkesmøringen). smører en pokkers masse rugbrødsmadder samt hvad der er tilovers af morgenbrødet. Er der passende rester fra aftensmaden (eks. kartofler og frikadeller) kommer de også med. Der er også altid et par poser med gnavegrønt. Af drikkevarer tager vi vand med i flasker der har ligget halvfyldte i fryseren natten over samt saftevand, øl og en kande kaffe med foruden lidt sødt, som regel chokoladekiks. Vi har altid håndsprit, vådservietter og almindelige servietter med. Det hele bliver pakket i Birthe køletaske med et par køleelementer i bunden.
Den store fordel ved madpakker er, at du kan spise i dem splitsekund du bliver sulten. Man er også fri for at bruge tid på at lede efter et sted at købe frokost. Desuden synes jeg efterhånden, at vi har spist mange smukke steder.
Så for os er madpakker bare sagen!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar