tirsdag den 2. august 2016

Telefonkronologi


Jeg fik lige pludselig øje på den samling af telefoner der lå på mit skrivebord i dag. Det var egentlig et sjovt lille indblik i telefonens udvikling gennem de sidste par år. Sådan i store træk og uden videre hensyn til mærker og styresystemer.
Jeg har en fastnettelefon på mit skrivebord som er en Siemens Optipoint 500. Det er en ISDNtelefon som kan ringe internt og eksternt ved at trykke "9". Jeg har ingen anelse om, hvornår sådan en karl blev sat i produktion, men de levet lystigt videre her på Frederiksberg.
Det samme er næppe tilfældet for den lille, men tykke Nokia 3720, som er vores sygefraværstelefon. Jeg passer den for en kollega og kunne sgu ikke finde ud af at tænde den i morges! Modellen er fra 2009 og jeg tvivler på, at der kan være mange af dem tilbage. Omend den virker robust må man sige!
Den næste model er min egen arbejdstelefon. Det er en HTC Desire X og er en androidtelefon fra 2012. Jeg har formentlig haft den fra ny og den fungerer fint, selv om jeg synes den er laaaangsom. Jeg bruger den dog ikke ret meget. Den ringer et par gange om dagen og ellers et det mest kalender- og emailfunktionen jeg bruger.
Den sidste er min private iphone 6S som kom frem i efteråret 2015. Den er jeg superglad for. Hele mit liv styres praktisk talt via den. Det jeg bruger den allermindst til er at ringe...
Udviklingen går lynhurtigt og det er svært at forestille sig hvad det næste bliver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar