søndag den 9. oktober 2016

Årets sidste grønsagshøst

I dag har vi høstet de sidste grønsager fra drivhuset. Drivhuset overgik nemlig fra dags dato til brændeskur og derfor skulle det ryddes. Det passer meget godt tidsmæssigt, da de fleste af vores planter er på retur. Vi har næsten alle vores drivhusplanter i kapilærkasser, som vi har fem af. I én af dem har vi krydderurter, i én har vi haft ærter og edamamebønner, i én har vi haft skoleagurk og i de sidst to har vi haft cherrytomater.
Desuden har vi to vindruer, der er plantet direkte i jorden. En blå drue og en grøn, begge stenfri. De har ikke båret druer endnu da de først blev plantet sidste år. Men de er virkelig vokset til i år, så måske vi får druer næste år?
Krydderurterne har vi haft glæde af hele sommeren omend mynten til sidst tog overhånd. Næste år kommer den i en krukke for sig. Ærterne og edamamebønnerne var ingen succes, det gav næsten ingenting. Så slut med det. Til gengæld gav skoleagurkerne og den ene kapilærkasser med tomater virkelig meget. Vi har høstet løs.
Skoleagurkplanterne købte jeg i Kvickly og vi har fået rigtig mange agurker. Jeg købte også nogle cherrytomatplanter samme sted, men de gav ikke ret meget. Det gjorde til gengæld nogle tomatplanter som vi selv har sået af nogle frø fra en af Rasmus' kollegaer. Små, lækre, røde tomater i massevis! Vi har nu taget frø af dem og skoleagurkerne og håber, at vi kan gentage succesen næste år.
Vi er i det hele taget ret glade for vores drivhus og har i år etableret en miniregnvandstønde (en foderspand på 47 l) der er koblet på drivhusets tagrende. Det giver faktisk rigeligt med vand til vores havekrukker, ja jeg tror dårligt at den har været tømt helt endnu. Vi har også fået (lånt af kommunen) en kompostbeholder, der står ved siden af drivhuset. Her kan vi komme af med store dele af vores grøntaffald fra drivhus og køkken sommeren igennem. I dag blev den brugt til de pensionerede tomat- og agurkplanter. Vi har indtil videre ikke taget noget jord fra den, men har til gengæld fyldt masser af grøntaffald i uden at den blev fyldt op. Der er virkelig fut i omsætningen i sådan i karl. Rasmus har købt kompostorme til den og selv om vi ikke just kan spotte dem, er de der sikkert.
Det er faktisk en stor tilfredsstillelse at kunne dyrke nogle lækre grønsager, vande dem med regnvand og kompostere grøntaffaldet. Så er ringen ligesom sluttet.
Nu skal drivhuset overgå til vinterfunktionen som brændeskur, men når brændet er brugt passer det akkurat med, at en nu vækstsæson begynder. Og det glæder jeg mig til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar