tirsdag den 11. oktober 2016

Frisk cykeltur


Siden vi i august købte Det Røde Lyn har jeg mere eller mindre standhaftig cyklet til og fra arbejde på daglig basis. Kun ved regnvejr og aktiviteter der kræver bil, har jeg taget bilen. Jeg orker nemlig ikke regntøj mv., da jeg oplever at man så bare bliver våd indefra .
Jeg har således fået en udvidet interesse for vejrudsigten, som i dag lovede ingen regn. Derfor hoppede jeg på cyklen blot for hurtigt at konstatere, at det sgu regnede. Ikke meget bevares, men til gengæld ret vedvarende. Jeg cyklede dog videre og fik hængt overtøjet til tørre og pudset brillerne da jeg først nåede frem.
Jeg har to ruter jeg bruger til arbejde. Enten via Gl. Køge Landevej, hvor turen er 7,5 km lang eller af Hvidovrevej hvor turen er 8 km. Det afhænger lidt af vejr og (især) vind, hvilken rute jeg vælger. 
Selve turen tager oftest mellem 24-28 minutter alt efter hvor mange røde lys man skal holde for. Det er ca. fem- ti minutter langsommere end med bil og nogenlunde samme tid som med offentlig transport. 
Jeg gør forøvrigt en dyd ud af at være en god medtrafikant (holde for rødt, række hånden ud, kigge mig tilbage inden jeg overhaler, holde til højre og alt det der). Jeg cykler altid med hjelm og med lys på cyklen og jeg smser ikke når jeg cykler. Min eneste lille helligbrøde er, at jeg hører musik. Men kun i det ene øre (det højre, der vender væk fra trafikken) og på lav volume. 
Jeg må sige, at jeg faktisk nyder min daglige cykeltur. Men får "kværnet" en masse oven i hovedet synes jeg. På vej til arbejde kører tankerne om dagligdagen mv. derhjemme og på vej hjem bearbejder jeg dagens gang på jobbet. Og, så er det dejlig motion og ganske gratis tilmed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar