fredag den 25. november 2016

Den grønne vante
Da jeg var barn havde vi et kassettebånd med en historie der hed "Den grønne vante". Den var indlæst af hedengangne Poul Kjøller, der med sin behagelige stemme også sang nogle sange, som jeg stadig kan huske den dag i dag.
Mine piger har også hørt historien og sangene mange gang og det lykkedes mig også at finde bogen antikvarisk, Den er skrevet i 1964 af den norske forfatter og visesanger Alf Prøysen.
Bogen handler, kort fortalt, om drengen Ragner der får et par grønne vanter med et hvidt "R" på, i julegave af sin bedstemor. Desværre mister han hurtigt den ene vante, som man så følger i bogen. Den oplever ikke så lidt kan jeg afsløre...
Mille elsker også historien og ønskede sig derfor et par grønne vanter med et "M" på. Så det fik jeg lavet til hende i fødselsdagsgave.
Vanterne er strikket i en rest Létt Lopi garn.
Mille blev rigtig glad for sine grønne vanter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar