søndag den 4. december 2016

Gammelt guld

Som nævnt i det tidligere indlæg, var vi i går en tur til Skibby Genbrugsplads. Her fandt vi en masse fine ting.
Rasmus fandt et lille Royal Copenhagen kaffestel i mærket "Domino". Det har han planer om at sælge. Han fandt også den klassiske Erik Magnussen termokande fra Stelton. Vi har i forvejen en del af dem, men vi kan simpelthen ikke lade dem stå når de sælges billigt. I dette tilfælde 75 kr. Man kan stadig købe den fra ny, dog til en anden pris.
Vi synes det er en af de smukkeste termokander der findes og en sand designklassiker. Den er designet i 1976 og er altså lige så gammel (UNG!) som mig.
Jeg selv strøg lige ind i juleafdelingen. Her fandt jeg to hjemmestrikkede julenisser til 15 kr stykket. Jeg fandt også to hjemmelavede bordløbere til 10 kr stykket, en hæklet og en broderet. Det skærer lidt i hjertet at se fine hjemmelavede ting solgt så billigt. Jeg ved jo hvor lang tid det tager at fremstille. Nu får nisseparret et nyt liv sammen i sommerhuset og bordløberne skal bruges til juleaften. Jeg købte også en kagedåse og to sylteglas, som allerede er fyldt med juleknas. De fine lysholdere skal bruges til juletræet.
Derudover købte jeg et fransk tærtefad i stentøj, et billedlotteri med jægerstenalderen som tema (arkæologen kunne ikke lade det ligge) og en dåse med smukke knappenåle. Troede jeg. For, en nærmere undersøgelse viste, at det nok nærmere er nipsenåle. Nipsenåle blev brugt som legetøj og samleobjekter for piger i 1920'erne og årtier frem. Mine nåle har smukke hoveder i håndlavet glas. Jeg vil vise min farmor Gurli mit fund og høre hvad hun kan fortælle.
Derudover købte vi en Build A Bear bamse og en masse tøj til den, et bundt pixibøger, en bog, et Wii-spil, en rødbedekniv, en lille pose søm og en metalkurv.
Vi snoldede for ialt 389 kr og fik mange fine ting med hjem synes jeg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar