tirsdag den 27. december 2016

Stormen "Urd" kom forbi

Ja, fra i går eftermiddags og frem til i dag passerede stormen Urd (som nordmændene navngav den) vores breddegrader. Belært af stormen Bodil i december 2013, blev der taget mange præventive foranstaltninger, da der forventedes vandstigning op til 1.7 meter over daglig vande flere stedet. Bl.a. i Roskilde Fjord og Isefjord, som jo er de to fjorde der omkranser Hornsherred, hvor vores sommerhus ligger. Vi bor dog på en bakketop, så vi var ikke i fare for vand. Men, det var der jo mange andre der var langs fjordene og de blev sikret med såkaldte watertubes og sandsække. 
Heldigvis blev det ikke så slemt denne gang, men man kunne tydeligt se vandstigningen, bl.a. i Vellerup Vig, som ses på billedet. 
Rasmus tjekkede vores hus for stormskader og der var heldigvis ikke sket andet end et par væltede vandkander. Heller ikke i sommerhuset havde Urd lavet ulykker. 
Det er aldrig til at vide hvad sådanne storme kan forårsage, vi husker kun alt for godt stormen "Allan" http://www.johansensjournaler.dk/2013_10_01_archive.html?m=1

Ingen kommentarer:

Send en kommentar