tirsdag den 17. januar 2017

Fødselsdagsgaveweekend

Fontæne på Piazza Pietro D'Illiria,
Avatinerhøjen Rom, oktober 2013


Da Rasmus havde fødselsdag i december gav jeg ham nogle hjemmelavede gavekort. Ét af dem omfattede en mand-kone-weekend i sommerhuset med indlagt shoppetur. Jeg havde allieret mig med min mor, som gerne ville have besøg af pigerne.
Så, fredag kørte vi til Korsør og afleverede to glade tøser og kørte derefter til sommerhuset. Her tændte vi op i brændeovnen, åbnede en flaske rødvin og så den spændende, norske serie "Okkupert" (på dansk: "Den russiske ambassadør") på Netflix.
Lørdag vågnede vi op til den flotteste frostmorgen og nød en god morgenmad inden vi kørte på shoppetur. Vi startede på Skibby Genbrugsplads og kørte videre til en stor genbrugsforretning i Roskilde. Derefter fandt vi vores "sædvanlige" P-plads i centrum. P-pladsen ligger lige bag "Maglekilden" som er den kraftigste af en række af naturlige kilder i Roskilde. Tidligere producerede kilden ca. 90.000 liter vand i timen, men nu "kun" ca. 15.000 liter i timen. Kilden har sit udløb i et lille anlæg ved Maglekildevej, hvor vandet løber ud af Neptuns mund. Det er faktisk ret fint og minder om noget man kan se i Rom (billede fire).
Vi gik op på den nærtliggende gågade, som er et hyggeligt handelsstrøg med mange, fine og velassorterede butikker. Vi gik hver for sig (qua forskellige interesser ud i tøj) men holdt jævnligt telefonisk kontakt.
Da vi begge havde nået den anden ende af gågaden, gik vi tilbage og hentede bilen og kørte til shoppingcenteret Ros Torv. Her startede vi med at spise frokost og shoppede derefter videre et par timer. Ud på eftermiddagen besluttede vi os for at købe noget mad med hjem til en TV-dinner. Ingen af os havde nemlig lyst til at spise ude. Så vi købte ind til lækre tapas og købte også en flaske bobler.
Jeg tror ikke, at selv verdens fineste restauranter kunne matche vores middag denne lørdag aften. For mit vedkommende oplevede jeg, at jeg var på mit yndlingsted med min yndlingsperson og spiste livret med champagne til. Og bagefter kunne jeg smide mig på sofaen som en anden Al Bundy.
What´s no to like?
Søndag morgen sov vi dejligt længe og hyggede os først indendøre med radio, kaffe, strik og læsning foran brændeovnen. Vi tog os siden sammen og begav os ud på en lille gåtur i området. Vi gik ned og tjekkede til vores Geocache. Den lå fint og godt hvor den skulle og den er faktisk ok velbesøgt. De sidste geocachere har tilmed lagt en Travelbug i den.
Efter en  sen frokost pakkede vi stille og roligt sammen og kørte til Korsør og hentede pigerne, som også havde haft en skøn weekend i selskab med mostre, onkler, fætter, kusine og bedsteforældre.
Så, alt i alt en strålende weekend for os alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar