fredag den 10. februar 2017

Metallica i Royal ArenaI går var Rasmus og jeg i det nybyggede Royal Arena og se Metallica. Metallica skulle indvi den nye arena med hele fire koncerter hhv. d. 3., 5., 7. og 9. februar. Koncerten d. 5/2 blev desværre aflyst (og udskudt til 2/9-17) pga. af problemer med forsangerens James Hetfields stemme. Så vi var noget spændte om de efterfølgende to koncerter ville blive til noget. Men det blev de heldigvis!
Min mor kom ind for at passe pigerne og så tog vi en taxa kl. 20 og var vel fremme ved arenaen ca, 15 minutter efter. Vi startede meget rock n´roll med en fadøl og så ville vi finde vores pladser. De viste sig at være placeret UNDER et stillads til en projektør (de har solgt billetterne før arenaen var helt færdig). Men der var styr på det og vi fik anvist nogle andre, og meget fine pladser, med frit udsyn til den kæmpestore scene, der var placeret midt i arenaen.
Metallica gik på lidt i kl. 22 og fyrede den derefter af i de næste par timer med både numre fra deres nye album, men også med gamle kendinge. Der var også en del instrumentalnumre og -soloer, for at skåne James´ stemme har jeg læst et sted.
Royal Arena er er supersted og jeg oplevede for første gang nogensinde, at der IKKE var kø til dametoilettet. Rasmus formåede at gå på toilettet samt købe øl på 3-4 minutter.
Udfordringen opstår, når 16.000 mennesker skal hjem på samme tid. Metroen kører ganske vist tæt ved, men den kan kun tage en brøkdel med hver gang. Vi kom dog med ret hurtigt og stod af på Islands Brygge St. og gik op til et hotel, hvorfra vi tog en taxa hjem. Vi var hjemme omkring kl. 01 og vi fik et par times søvn inden vækkeuret ringede.
Det var en superkoncert i en superarena. Musikanmelderen Thomas Treo fra Ekstrabladet gav koncerten seks ud af seks stjerner og proklamerede: "Metallica gemte det bedste til sidst. Og det gjorde publikum også". 

Se en lille video jeg optog fra koncerten HER

Setlist:

HARDWIRED
CREEPING DEATH
FOR WHOM THE BELL TOLLS
THE MEMORY REMAINS
WELCOME HOME (SANITARIUM)
NOW THAT WE'RE DEAD
ATLAS, RISE!
THE CALL OF KTULU
ONE
MASTER OF PUPPETS
FADE TO BLACK
SEEK AND DESTROY
BLACKENED
NOTHING ELSE MATTERS
ENTER SANDMAN

Ingen kommentarer:

Send en kommentar